Lielā BioLoģisko zupu vārīšana!


Pagājušo reizi ziemā kampaņa BioLoģiski rīkoja kopīgo piparkūku cepšanu, kur bioloģiskās pārtikas vēstneši gatavoja piparkūku mīklu no bioloģiskām sastāvdaļām. Vairāk info un receptes par šo gardo pasākumu meklē "BioLoģiski" facebook lapā un viņu mājaslapā www.biologiski.lv

Šoreiz arī es esmu uzaicināta pievienoties kopīgam februāra bioloģisko recepšu gatavošanas maratonam, kurā katrs mēs vārīsim zupu no tām bioloģiskajām sastāvdaļām, kas šajā mēnesī pieejamas Latvijā. Jāsaka gan, ka man piešķirtas atlaides, jo februārī dzīvojos pa Londonu, kur bioloģisks pieejams ir teju viss- visu cauru gadu! :)

 

Zupu nolēmu gatavot no tā, ko man piegādās jaukā un sirsnīgā bioloģiskās pārtikas kompānija Anglijā- Abel&Cole. Un kā reiz, iknedēļas sezonālajā dārzeņu kastē ieraudzīju visu to, ko man vajadzēja, lai pagatavotu "Topinambūru un zaļās tējas biezzupu"!

 

Vairāk bilžu meklē pie receptēm sadaļā "Zupas" !


Topinambūru un zaļās tējas biezzupa

1 personai

 Sastāvdaļas:

  • 220g topinambūru*, nomazgāti
  • 1 neliels puravs*, zaļā daļa nogriezta
  • 2 lielas ķiploka daivas*
  • 2 ēd.k. citrona sulas*
  • 1/2 ēd.k. sakapāta svaiga rozmarīna*
  • olīveļļa*
  • 1 krūze stipras "Pukka Supreme matcha green" tējas* (2 tējas maisiņi)
  • jūras sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas*
  • Svaigs fenhelis* garnēšanai

 *sastāvdaļas ir Bioloģiski sertificētas

 

 

Pagatavošana:

  1. Uzvāra ūdeni un liek ievilkties zaļajai tējai.
  2. Katliņā ielej olīveļļu un lēnām karsējot pielej mazliet ūdens (lai eļļu netraumētu un tā aizvien būtu veselīga lietošanai).
  3. Sakapā puravu, ķiploku un topinambūrus, pievieno katliņā ar olīveļļu un pasautē pāris minūtes.
  4. Tad pievieno rozmarīnu, citrona sulu, sāli un melnos piparus, apmaisa un pievieno pusi no zaļās tējas.
  5. Uzliek vāciņu un ļauj sautēties uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes, vai līdz topinambūri gana mīksti, lai Tavs blenderis tos vienmērīgi sablendētu.
  6. Kad dārzeņi gatavi, tos lej blendera krūzē un blendē līdz vienmērīgai biezzupas konsistencei, pievieno vēl sāli, piparus vai citrona sulu, ja nepieciešams.
  7. Lej bļodā, nogarnē ar svaiga fenheļa šķēlēm, melno piparu graudiem un šļakstu olīveļļas!

 

Šāda zupa te Londonā izmaksātu apmēram 2,20 mārciņās, tas nozīmē aptuveni  3 eiro. Tiem, kam Latvijā dārzā aug topinambūri un zaļās tējas vietā vēlas izmantot lauku pļavās lasītās zāļu tējas šī summa saruktu par apmēram 1,20 eiro. Man neizklausās dārgi par šādu veselīgu un sātīgu zupu.

 

 

Starp citu zināji, ka topinambūri ir lielisks inulīna avots- dabīgs polisaharīds, kas baro mūsu zarnu trakta labvēlīgās baktērijas tādā veidā stiprinot imunitāti, stabilizē cukura līmeni asinīs, kā arī padara stiprus kaulus, jo paaugstina kalcija un magnija asimilāciju no apēstajiem produktiem! :)

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB