Kā pagatavot pašam savu pesto?


Šodien, lai iegādātos pesto, noteikti nav speciāli jābrauc uz saulainajām Dienvidu zemēm, mēs to bez piepūles varam iegādāties teju katrā veikalā. Protams, es priekšroku dotu siltam un saulainam ceļojumam, kā arī pesto tur ir daudz kvalitatīvāki, nekā mūsu lielveikalos, šoreiz es padalīšos savos "pesto pasaules" noslēpumos, kas ļaus Tev pagatavot pašam savu ideālo garšu buķeti esot savā virtuvē. Veikalā nopirkt ir ātrāk un vienkāršāk, taču tie ir pilni nevajadzīgām sastāvdaļām- nepārāk kvalitatīvām eļļām, garšas pastiprinātājiem, stabilizātoriem, utt

Izvēlies riekstus un/vai sēklas!

  • Ciedru rieksti
  • Indijas rieksti
  • Brazīlijas rieksti
  • Valrieksti
  • Saulespuķu sēklas
  • Ķirbju sēklas
  • u.c.

 

Pievieno mīļāko eļļu!

  • Olīveļļa
  • Vīnogu kauliņu eļļa
  • Kaņepju eļļa
  • Ķirbju sēklu eļļa
  • Linsēklu eļļa
  • U.c.

 

 

 

Laiks zaļumiem!

  • Baziliks
  • Koriandrs
  • Pētersīļi
  • Nātres
  • Spināti
  • U.c.

 

 

 


 

Skābumiņam!

  • Citrons
  • Laims
  • Greipfrūts

 

 

 

 

Izteiksmīgākai garšai!


  • Jūras sāls
  • Melnie pipari
  • Ķiploks
  • Citrona miziņa
  • Saulē kaltēti tomāti
  • Timiāns, rozmarīns, oregano
  • U.c.

 

 

Siera stiprumam!

  • Rauga pārslas
  • Bioloģisks parmezāna siers

 

 

Aptuvenā recepte skan šādi:

  1. 1 krūze riekstu un/vai sēklu, 2 krūzes zaļumu, 2/3 krūzes eļļas, 3-4 ķiploka daiviņas, 3-4 ēd.k. citrona sulas, sāls un citas piedevas pēc garšas.
  2. Visu sablenderē līdz vēlamajai pesto konsistencei, uzglabā ledusskapī stikla burciņā.

 

Iedvesmu vari smelties no manām Nātru un Biešu pesto receptēm! :)

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Labrīt! :)
    Saki, lūdzu, kur rauga pārslas iegādāties?

  • Stockmann, Zaļā Govs, Biotēka..


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB