EcoCatering "Mūsu Telpa"


Lai pastāstītu Tev par šo vietu man ir mazliet jāapvalda sevi, jo citādi sanāks, ka visus labos vārdus projekta "Topi Vesels iesaka" ietvaros, būšu pastāstījusi par vienu vienīgu ēstuvi Rīgā. Bet laikam jau jāļauj vaļa patiesībai, tāpēc sagatavojies- slavas dziesmas veselīgajai pusdienotavai "Mūsu Telpa" jeb tautā zināmais EcoCatering.

EcoCatering "Mūsu Telpa", Matīsa iela 8. Ieeja no pagalma. Mašīnas stāvvieta 1eur.

 

Manu garšu ir grūti apmānīt un manu vēderu vēl mazāk. Es diezgan droši varu atšķirt kvalitatīvu, dabīgu, tīru pārtiku no samākslota, samocīta, pārstrādāta ēdiena. Un šis ir viens no iemesliem, kāpēc es diezgan droši esmu atmetusi ar roku ēšanai ārpus mājas, jo vairumā gadījumu tas vienkārši nepiesātina manu garšu un neapmierina to vajadzību pēc tīra un veselīga ēdiena. Taču ir dažas iestādes Rīgā, kur tik tiešām arī es varu paēst tā, kā esmu radusi mājās, un mana topa augšgalā diezgan stabili ierindojas tieši EcoCatering veselīgā virtuve.

 

Par EcoCatering un "Mūsu Telpu"

"Mūsu Telpas" saimnieka Riharda Fridenberga Kalniņa sākotnējā vēlme piedāvāt sabiedrībai kvalitatīvu, tīru, mīlētu un garšīgu ēdienu par pieejamu cenu, pārtapusi par brīnišķīgu vietu, kur ne tikai katra vēders tiks apmierināts, bet arī viesmīlīgā un sirsnīgā atmosfēra sasildīs ik vienu atnācēju. EcoCatering piedāvā arī banketus, ar gardajiem ēdieniem dodas izbraukumos uz dažādiem pasākumiem un tirdziņiem, baro bērnudārzu bērnus un auklē arvien jaunas idejas kā padarīt veselīgu un kvalitatīvu ēdienu pieejamu visiem.

 

Par "Mūsu telpu" pats saimnieks:

 

2011.gada 21. novembrī vērām vaļā pusdienotavas "Telpa" durvis. Šo nelielo telpu pašu spēkiem, ar pašu idejām, ar minimāliem līdzekļiem un maksimālu ticību un iedvesmu praktiski no grausta pārvērtām par vietu, kur ikdienā uzņemt savus draugus un viesus.

 

Mēs nemēģinājām nospraust sev konkrētus mērķus vai ierobežoties kādā konkrētā kategorijā, līdz ar to ar nosaukums "Telpa" runā pats par sevi - kā balta lapa, brīva, tieši tāda, lai radītu.

 

"Telpa" ir vieta, kur aicināt steidzīgos pusdienotājus darba dienās veselīgās un spēcinošās pusdienās, gan sarīkot bērnu ballīti brīvdienā, gan saaicinot draugus trešdienas vakarā kopīgās vakariņās baudīt jazz mūziku vai arī izciliem pavāriem sadarbībā ar zinošiem vīnziņiem sniegt augstas klases šovu izsmalcinātās vakariņās...

 

 

Produktu piedāvājums un kvalitāte

 

Šī ir viena no nedaudzajām vietām Rīgā, kur aizejot, Tu vari pateikt, kāds gadalaiks ir aiz loga. Sezonalitāte EcoCatering virtuvē ir pašsaprotama, jo ēdienu pagatavošanai pārsvarā tiek izmantoti tieši vietējie zemnieku labumi, sākot ar svaigajiem salātiem un dīgstiem, beidzot ar rudens un ziemas saknēm, ķirbjiem un skābiem kāpostiem.

 

Tāpat arī gaļas un dzīvnieku produktu kvalitāte šajā namā tiek rūpīgi izvērtēta.. patiesībā tieši dzīvnieku produktu kvalitāte ir pirmais, kam EcoCatering saimnieks Rihards pievērš vislielāko uzmanību. Zivis tiek iepirktas tikai no Oscar's Fish uzņēmuma, olas tiek ņemtas no brīvos apstākļos (free-range) turētām vistām, gaļas kvalitāte tiek izvērtēta pašam Rihardam apmeklējot lauksaimniekus un iepazīstot to audzēšanas un barošanas tehnoloģijas un kvalitāti. EcoCatering izmanto produktus brīvus no ĢMO, bioloģiskus produktus, produktus ar "Zaļās karotītes" statusu, slow food, taču konvencionāli ražotā pārtika no visa produktu klāsta satur vien nieka 6,82% (pārsvarā produkti, kas attiecīgajā periodā nav sezonā un tiek importēti).

 

Salāti šeit ir pilnīgi vienmēr daudz, daudz, daudz un dažādos veidos. Vasarās tie pārsvarā ir svaigie salāti no zaļumu zaļumiem, gurķiem, tomātiem un citiem svaigumiem, taču ziemās salātu galds pārvēršas par sakņu dārzeņu un "sildošo" salātu bufeti, kur var nogaršot ne vien krāsnī ceptu biešu un ķiploku salātus (ak, kā es dievinu krāsnī ceptus ķiplokus!), bet arī marinētus un skābētus dārzeņu salātus, kas enerģētiski ir sildoši produkti. 

 

Siltajā virtuvē vienmēr ir vairākas dzīvnieku produktu variācijas- izvēle starp putna vai sarkano gaļu un zivi ir teju vienmēr, tāpat arī brīnišķīgi dārzeņu ēdieni- sautējumi, biezeņi, kariji. Reizēm šķiet, ka tā lielā dažādība tomēr manai kulinārajām izpausmēm "iekabina"!

 

Zupas nav mans mīļākais ēdiens, taču, kad piedāvājumā ir biezzupa es ne vienmēr varu atturēties. Un jā, arī tā vienmēr garšo lieliski!

 

Deserti tā vien šķiet ir viens no pieprasītākajiem etapiem ēdienreizē, par to liecina arī EcoCatering piedāvājums. Arī desertu lauciņā tiek ievērota sezonalitāte- mellenes ar pienu, krāsnī cepti āboli, dažādas plātsmaizes un brauniji. Šeit gan man jāsaka, ka trūkst "bezglutēnības" desertu etapā. Tāpat arī es nevaru teikt, ka deserts pēc definīcijas ir ļoti veselīga padarīšana. Bet tas jau ir pavisam cits stāsts! Man jāatzīst, ka šeit nevaru spriest par garšu, jo desertu EcoCatering virtuvē esmu ēdusi vien pāris reižu. Te vajadzētu runāt kādam saldumu mīlim! :) 

 

Kafiju, starp citu, šeit var dabūt arī ar mandeļu pienu! Sviestu savai kafijai vēl neesmu lūgusi pievienot, bet es ticu, ka ja es prasītu, tas tiktu izdarīts.

 

Ko un par cik?

 

EcoCatering piedāvā brančošanu katru darba dienu 12.00-18.00 par 9eur (17.00-18.00 cena tikai 6eur) un sestdienās 12.00-17.00 par 15eur ar iekļautu vienu dzērienu (16.00-17.00 cena tikai 10eur). Tu vari izbaudīt plašo ēdienu klāstu tik, cik vēlies. Šis, protams, ir iepriecinošs fakts izsalkušiem kungiem, jo savu šķīvi vari papildināt tik reižu, cik vien kārojas, taču dāmas nereti par šādu opciju nemaz nav sajūsmā, jo apēst var tik, cik var, un ne vairāk.

 

EcoCatering piedāvā arī nelielus banketus vai dzimšanas dienu galdus ģimenēm un draugiem, tāpat šo virtuvi var baudīt arī dažādos festivālos (Positivus u.c.) un tirdziņos (Kalnciema u.c.).

 

Mana pieredze

 

Ja mani aicina uz randiņu, tad ir tikai viena vieta, uz kuru aizvedot, puisis var trāpīt desmitniekā!

 

Man nereti vienkārši griba raudāt aiz tā, cik labi te viss garšo. Un es absolūti nepārspīlēju. Cik reizes man nav gribējies, lai man būtu vairāki kuņģi! Ēdiens te ir vienkāršs, tīrs, kvalitatīvs un mīlēts. un to var brīnišķīgi nogaršot ne tikai ēdiena veidā, bet arī no kopējās atmosfēras, kas valda šajā brančotavā. Šī ir vieta, kur skeptiķiem pierādīt, cik labi garšo veselīgs ēdiens. 

Mani šī vieta laikam tik ļoti uzrunā tāpēc, ka šeit ēdiens garšo tā, kā tas tiek gatavots manās mājās. Māju sajūta, māju garša. 

 

Es bieži pati sev asti neceļu, bet, ja runa ir par ēdienu- mana un manas mammas kulinārija ir tā, kura garšo vislabāk. Diemžēl vai par laimi mums abām ir uzradusies spēcīga konkurence un tā ir EcoCatering virtuve.

 

Jāatzīst, ka regulārām pusdienām cena var likties par augstu, taču tā nekādā ziņā nav neadekvāta. Mēs savā ģimenē vispār esam pārstājuši ietaupīt uz pārtiku un veselību. Tas nav tā vērts, to esam lieliski apzinājuši, tāpēc pārvērtējot savas prioritātes.. mazāk tiek pirktas lupatas un nevajadzīgas mantas, atstājot iespēju netaupīt veselībai. 

 

Darbinieki te ir ļoti laipni un ikviens ēdājs šeit tiek sagaidīts ar smaidu un mīļumu. Kā pie savējiem, tā teikt. Vienkāršība un mīlestība- tas ir tas, ko es jūtu. Mani šeit bieži var satikt strādājot pie datora un atbildot uz e-pastu jūru, un neviens nekad nav iebildis par to, tieši otrādi- ļoti priecājies, ka tieši EcoCatering ir vieta, kur gribas vienkārši pabūt. 

 

Pats Rihards, EcoCatering īpašnieks, ir fantastisks cilvēks, ar milzīgu vērtību izjūtu, ar mīlestību pret savu darbu, ar krietnumu. Lai nepadotos vēlmei nopelnīt vairāk uz kvalitātes rēķina ir jābūt krietnam, ir jābūt citai vērtību sistēmai, kas balstās uz veselības- kā savas un ģimenes, tā pašmāju zemes un kopējās sabiedrības- vecināšanu.

 

Ikreiz satiekot Rihardu pārņem tāds gaišums un mīļums, šis patiesi ir cilvēks savā vietā.  Viņš nereti pats kursē pa EcoCatering telpām, apstaigājot galdiņus, un pavaicājot vai viss apmierina, vai arī iesakot nobaudīt kaut ko īpaši garšīgu, kas tajā brīdī ir klāts galdā.

 

Topi Vesels iesaka

 

 

"Topi Vesels" komanda pilnīgi noteikti iesaka EcoCatering pusdienotavu, ne vien brīnišķīgi gardā un veselīgā ēdiena dēļ, bet rezonējošās filozofijas dēļ. Ja es neesmu Tevi pārliecinājusi, Tev atliek tikai viens- aiziet un izbaudīt šo virtuvi un jauku vietu pašam ar savām maņām.

 

Šī ir patiesi vienīgā ēstuve Rīgā, par kuru es gribētu likt ķīlā.. visu, ko varētu saķīlāt, jo es ārkārtīgi novērtēju to cilvēku darbu, kuri nesavtīgi seko sapnim par tīrāku, veselīgāku sabiedrību. Tos, kuru vērtības nevar nopirkt.

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Ir vērts pamēģināt

  • Labs, labs un vēlreiz labs! Rihardam ēdiens vienmēr ir savu stāstu, ļoti baudāms un veselīgs!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB