Septembra atradumi

VomFass Melnsēklītes eļļa veselībai

 

Melnsēklītes eļļu pati lietoju jau no pavasara, taču, lai par to pastāstītu plašāk un iekļautu atradumu rakstā, bija nepieciešams ilgāks “testēšanas” laiks. Jāatzīst, ka esmu tik fanātiski aizrāvusies ar šo augu, ka esmu tam veltījusi atsevišķu rakstu “Melnsēklīte – melnā maģija, tikai vēl labāka”.

 

Pirms dodies uz rakstu, lai iepazītos ar melnsēklītes fenomenāli plašo iedarbību uz veselību, vēlos iepazīstināt ar vienu no tirgū augstvērtīgākajām melnsēklītes eļļām (ja ne pašu labāko!).

Par uzņēmumu VomFass esmu rakstījusi jau iepriekš šeit, jo esmu tam piešķīrusi “Topi Vesels iesaka” kvalitātes zīmi, un ne par velti- VomFass kvalitāte ir gan sasmaržojama, gan izgaršojama, gan iztestējama pat asinsanalīzēs. Kā? Jo augstvērtīgā melnsēklītes eļļa patiešām ļoti terapeitiski iedarbojas uz veselību, īpaši- imūnsistēmu. Par to pārliecinājos arī uz sevis.

 

VomFass melnsēklītes eļļu iegūst no Ēģiptē augušām melnsēklītēm, kuras audzētas bioloģiskā saimniecībā. Silvija Luetjohanna savā grāmatā “Melnsēklītes jeb melnās ķimenes veselībai” min, cik ļoti būtiska ir tieši eļļas KVALITĀTE, lai to izmantotu veselībai, un man jāsaka, ka labāku melnsēklītes eļļu par VomFass piedāvāto, vismaz Latvijas tirgū atradusi es neesmu.

 

Melnsēklītes eļļai nav jāgaršo rūgti vai pēc naftas, tās smaržai nav jābūt sildošai un smagai- šīs īpašības norāda uz eļļas oksidāciju. Eļļai ir jābūt svaigai un jāgaršo tīri. Protams, melnsēklītei piemīt īpatnēja garša, taču tā ir vairāk sīva, nekā rūgta.

 

Kur iegādāties: vomfass.lv 

Cena: 10,90 EUR/100ml (ar kodu “nigella” cena tikai 8,90EUR)

 

 

Karija pasta no Cosmoveda

 

Sapnis tiem, kam garšo kariji, Indijas garša un.. mazliet pietrūkst iztēles vai nervu noturības eksperimentējot! Šī pasta ēdieniem piešķir izteiksmīgo un piesātināto Indijas virtuves garšu, lieki pašam nelauzot galvu par garšaugu maisījumu proporcijām. Jo kas gan var būt labāks par Tavā vietā izdarītu darbu, vai ne? Haha

 

 

Šīs maigās Rietumindijas Goa reģionam raksturīgās karija pastas sastāvā ir ūdens, saulespuķu eļļa*, garšvielas* (koriandrs*, kurkuma*, kumins*, fenhelis*, ingvers*, saldā paprika*, ķiploki*, kanēlis*, melnie pipari*, kardamons*, krustnagliņas*, sīpoli*, čili*, sierāboliņš*), sarkanās lēcas (Masoor Dal)*, vīna etiķis*, Ājurvēdisks kristāliskais sāls, tomātu biezenis*, tamarinda pasta*, nerefinēts niedru cukurs*, gī (sviesta tauki)*. Tā nesatur lipekli (glutēnu).

 

Cosmoveda garšvielas ir iegūtas uzņēmuma bio lauksaimniecības un godīgās tirdzniecības (Fair Trade) projektu ietvaros dienvidaustrumu Āzijā, Indijā un Šrilankā.

 

Kur iegādāties: Bio.lv

Cena: 3,50 EUR

 

 

Dāvanu serviss – restorāna apmeklējums

 

Es laikam dzīvoju diezgan dziļi mežā (un tas ir fakts!), ka līdz šim neesmu piefiksējusi, ka “Dāvanu serviss” piedāvā ne tikai aktīvo atpūtu un citas ekstrēmas izdarības vai pilnīgi pretējo- masāžas un SPA apmeklējumus, BET arī dāvanas gardēžiem! Tāpēc šo ierindoju kā vienu no septembra atradumiem, jo varbūt es tāda (kas dzīvo mežā) neesmu vienīgā, un kādam var noderēt šāda ideja labai dāvanai- cilvēkam, kas mīl labu ēdienu.

 

..un tagad es nesaprotu, kāpēc neviens līdz šim iepriekš man nebija uzdāvinājis kādu no “Dāvanu Serviss” gardēžu galapunktiem, it īpaši tad, ja to skaitā ir lieliskā “Valtera Restorāna” apmeklējums.

 

Kauns visiem tiem, kas kaut reizi pateikuši, ka nezina, ko lai man uzdāvina! :D

 

“Valtera Restorānā” esmu bijusi jau iepriekš, taču tā bija ziemas sezona, un, kā jau izcilos restorānos pieklājas – arī ēdienkarte šeit ir sezonāla, tāpēc šī dāvana agrā rudenī bija iespēja baudīt citu sezonālu maltīti šajā, manuprāt, izcilajā restorānā.

 

 

Tas, ko es visvairāk novērtēju restorānos ir kvalitāte, īstums, patiesums, tīrums, nesačakarētums. Protams, veselīguma faktoru es arī vērtēju ļoti augstu, taču tas, jāatzīst, apmeklējot restorānus man nav pats noteicošākais faktors, jo tai pīlei to ādiņu reizēm vajag cukurkraukšķīgu. Kā jau pašam Valteram Zirdziņam pēc pusdienu nobaudīšanas teicu- vislabāk šeit (“Valtera Restorānā”) man patīk tas, ka var just to svaigumu, kvalitāti, dabīgo un savā ziņā vienkāršo garšu. Ka var just īstu ēdienu, nesamocītu un aizvien pietiekami interesantu.

 

Šajā garšu ceļojumā devos ar savu kolēģi Daigu (raksta “Par tiem svārkiem” autori), un mēs abas nobaudījām vairākus ēdienus- uzkodas, pamatēdienus un desertu. Savā uzkodā es izvēlējos marinētas reņģes ar jogurta mērci, marinētiem sīpoliem, paipalu olām un sinepju sēklām – manu prieku, kad sapratu, ka ēdu jēlas reņģes, kas ir tik svaigas un garšo nu TIK labi! Uzreiz galvā, protams, noskanēja tāds priecīgs “omega-3, omega-3, tramtaram!”

 

Uzkodai sekoja burvīga stores fileja ar biešu biezeni un kaut kā maģiski marinētiem burkāniem. Vienīgais, par ko es varēju domāt bija- nāvīgi garšīgi. Tik vienkārši, bet tik izcili. Daiga kaut ko arī ēda, bet es biju pārņemta ar savu pamatēdiena šķīvi. Un tad vēl Daigas deserts- aveņu biezenis, bezē, saldējums un piena putas, kas bija kaut kas kosmisks no paskata vien. 

    

Par labu ēdienu es varētu jūsmot daudz, tāpat kā par “Valtera Restorānu”. Domāju, ka šis ir pirmais restorāns, kuram ar prieku piešķiršu savu “Topi Vesels iesaka” kvalitātes zīmi. Kā pats Valters saka: “Šī ir vieta cilvēkiem ar atvērtu sirdi, kas novērtē labu ēdienu! Vienkāršība un patiesums. Bez glamūra un snobisma”

 

Tāpēc, ja Tev ir kāds draugs, kurš novērtē labu, tīru un kvalitatīvu ēdienu- ar šādu dāvanu Tu greizi nenošausi! Dāvanu Serviss piedāvā apmeklējumu “Valtera restorānā” 30 EUR, 50 EUR, 75 EUR un 100 EUR vērtībās.

 

Starp citu, bez “Valtera Restorāna” Dāvanu serviss piedāvā arī citus gardēžu galamērķus, no kuriem Kuldīgas “Goldingen Room”, Valmieras “Dikļu pils Restorāns” un Rīgas “Moltto Wine & Grill” apmeklējumu dāvanas es gaidu atplestām rokām (pssssst! Tiem, kas nevar izdomāt, ko man dāvināt). Apskaties vairāk piedāvājumus šeit. 

 

 

 

Topi Vesels

Ar atbildību pret sevi, dabu un veselību

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB