Novembra atradumi

Super Garden bioloģiskās mandeles

 

Zīmola “Super Garden” izmeklēto produkciju lietoju jau ilgi, un kāds kauns.. nekad iepriekš nebiju provējusi viņu bioloģiskās mandeles. Kauns tāpēc, ka esmu palaidusi garām kaut ko patiešām lielisku!

 

Iepriekš mandeles pirku centrāltirgū, uzbeku stendā- tur tās tirgo ar visu čaulu, garšo saldi un dabīgi, taču pēdējā iepirkšanās sagādāja vilšanos, kad puse no mandelēm bija sapelējušas (tā nu tā daba diemžēl dara).

 

Tad iegādājos “Super Garden” bioloģiskās mandeles, kas sagādāja patīkamu pārsteigumu, jo atverot paciņu tās izskatījās svaigi lobītas (jāpiezīmē manā paciņā trāpījās arī viena mandele ar visu čauliņu). Nākošā bija garšas pārbaude, kas arī nelika vilties- tā pati saldā, neskartā, nesačakarētā garša, taču jāsaka, ka arī sulīgāka. Pēdējais gan varētu būt atkarīgs no sezonas- ilgāk uzglabājot, mandeles dabīgi zaudē savu sulīgo šarmu. Jāpiezīmē gan, ka partijas mēdz būt dažādas, kā jau ar dabīgiem un neapstrādātiem produktiem mēdz notikt.

 

Noteikti iesaku iegādāties mandeles no “Super Garden”, to turpmāk darīšu arī es!

 

Kur iegādāties:  supergarden.eu, Unce eko, Zaļā Govs, veikals “Avokado”, kā arī citos ekoloģisku un dabīgu preču veikalos

Cena: 3,25 EUR

 

 

“Biona” sāļās karameles-kokosriekstu krēms

 

Neesmu jau nekāda svētule, ēst garšo un garšīgi ēst garšo vēl vairāk! :D Kaut arī saldumus ikdienā neēdu, reizi pa reizei sakārojās pagatavot kaut ko īpašu. Man vienmēr ir paticis šīs īpašās lietas (un visas pārējās ne tik īpašās) ēdamlietas gatavot no nulles- vai tā ir marināde, mērce, esence vai karamele.. taču būsim reāli, atrodot veikalā kaut ko patiešām garšīgu UN bez nelabvēlīgām sastāvdaļām, tā vien gribas ļauties slinkuma varai un receptē iekļaut jau gatavu produktu.

 

Un manu slinkumu tā vien provocē “Biona” sāļās karameles-kokosa krēms, kas ir pārāk labs, lai atturētos to ēst karotēm. Bez pārmetumiem sev, dāmas, ir tik garšīgi, ka viena burciņa tur vai šur jau neko daudz nemainīs, haha! Šis krēms vislabāk, manuprāt, patiešām garšo pats par sevi, taču tas ļoti labi iederas pie dažādām putrām (auzu, rīsu, prosas, polentas), kā arī desertos, pildījumos, pie pankūkām, uz galetēm.. būtībā jebkur, kur prasās mazliet sātīga un bagātīga salduma piedeva. Tas ir saldi sāļš un mazliet izraisa atkarību!

 

LŪK, te viena mana maza izvirtība- vienkārša, taču trāpīgi uzlabota brokastu auzu pārslu putra ar sāļo karameli!

 

Šis bioloģiskais karameles-kokosriekstu krēms ir ražots no augstas kvalitātes kokosriekstu mīkstuma, pievienojot kokosriekstu pienu, kokosriekstu nektāru un Himalaju rozā sāli. Tā kā sastāvā nav izmantoti emulgatori un citas liekas sastāvdaļas, kokosriekstu eļļa var noslāņoties, taču kā mēs visi to jau sen zinām – kvalitāti tas neietekmē, tik, cik tas darbs pašam samaisīt!

Sastāvā: žāvēti kokosrieksti* (56%), kokosriekstu piens*, koncentrēts kokosriekstu ziedu nektārs* (20%), Himalaju sāls (<1%)

 

Kur iegādāties: veikalos “Biotēka” un www.bio.lv

Cena: 6,80 EUR

 

 

Veikala “iDille” zaļais hummus

 

iDillē, kur saimnieko atraktīvais pārdevējs Jānis Burba, nopērkamais hummus arī vairs nav jaunums, jo pārdošanā tas ir jau vairāk kā 3 gadus. Kas ir ļoti īpaši, ka veikalam iDille šo autentisko hummusu gatavo izraēlietis pēc īpašas un noslēpumā turētas receptes (tā ir, gribēju uzzināt- neuzzināju :D).

 

 

Kas ir jaunums - nesen parādījušies vēl 2 dažādu veidu hummusi- ar zaļumiem un ar vasabi. Īpaši izcelt gribētu hummusu ar zaļumiem, kura sastāvā ir svaigi pētersīļi, kinza un dažādi garšaugi, tajā skaitā koriandrs, kas lieliski izceļas uz kopējās garšas fona un zātars jeb savvaļas timiāns, kas man vispār bija jaunums!

 

Ja vēl ne reizi neesi nogaršojis šos hummusus – ļoti silti iesaku, tie tik tiešām nelīdzinās nevienam citam!

 

Kur iegādāties: veikalos “iDille”, kā arī Kalnciema ielas tirdziņos veikalu “iDille” stendā

Cena: 20,50 EUR/kg (pārdodas iepakojumos pa +/-200g, tātad apmēram 5 EUR par iepakojumu)

 

 

 

Topi Vesels

Ar atbildību pret sevi, dabu un veselību

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB