Šitakē sēņu zupa imunitātei

Pagatavošana: 20 min  /  1 personai  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Šitakē sēņu zupa imunitātei
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šitakē sēnes ir pazīstams imūnsistēmas produkts, kas palīdz regulēt ķermeņa spēju cīnīties ar nelabvēlīgām baktērijām, baciļiem un stiprina kopējo imūnsistēmas darbību. 


Sastāvdaļas

  • 150g šitakē sēnes
  • ½ liela sarkanā sīpola
  • Muskatrieksts
  • Gī sviests
  • Čilli pipars
  • Īkšķa lieluma ingvers
  • Pētersīļu bunte
  • Sauja valriekstu
  • Himalaju rozā sāls vai veģetārais buljona kubiņš(Rapunzel, Marigold,u.c)
  • Garšvielas pēc izvēles- melnie pipari, kumins, koriandrs
  • Auzu piens pēc nepieciešamības

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē gī sviestu un pievieno sautēties sīpolus, atstājot katliņu uz mērenas uguns.
  2. Sagriež vidējos gabalos šitakē sēnes un pievieno sīpoliem katliņā.
  3. Patstāvīgi maisot, sautē līdz sēnes sāk sarauties mīkstas.
  4. Tad pievieno svaigi sakapātu čilli piparu, smalki sakapātu ingveru un kārtīgi sautē, līdz sēnes sāk kārtīgi suloties.
  5. Pievieno šķipsniņu sāls un kārtīgas pāris šķipsnas muskatrieksta.
  6. Vēlreiz visu kārtīgi apmaisa.
  7. Sagatavo buljonu, vai vienkārši pielej nedaudz uzvārīta ūdens, tik daudz, lai tikai nedaudz nosegtu sēnes.
  8. Vāra apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, šajā brīdī var pievienot pusi pētersīļu.
  9. Kad ūdens jau nedaudz pagarojis, laiks noņemt katliņu no uguns un pārliet visu blendera krūzē.
  10. Sēņu zupu sablendē, pievieno garšvielas pēc izvēles, ja nepieciešams, tad arī auzu pienu.
  11. Uz pannas apgrauzdē valriekstus, sakapā pētersīļus.
  12. Zupu servē pārbērtu ar pētersīļiem un grauzdētām valriekstu pusītēm.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB