Veselīgie mājas čipsi

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri

Sastāvdaļas

  • Saldais kartupelis (batāte)
  • Biete
  • Burkāni
  • Citas saknes pēc izvēles
  • Olīveļļa ar čilli
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni uz aptuveni 170°C grādiem.
  2. Uz rīves plānās šķēlēs sagriež visus dārzeņus.
  3. Lielā bļodā dārzeņus aplaista ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus, kārtīgi iemasē dārzeņu šķēlītēs.
  4. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru, kārto dārzeņu šķēlītes pa visu pannu.
  5. Liek dārzeņus cepties, ja iespējams atstāj krāsns durtiņas ar nelielu šķirbu.
  6. Cep kamēr čipsi kraukšķīgi, un apēd kamēr vēl silti!

Piezīmes

Šos čipsus var pagatavot arī dehidrātorā, atstājot kaltēties apmēram 42 grādos uz veselu diennakti. Tad šo čipsu pievienotā vērtība būs vairāk minerālvielu, vitamīnu un enzīmu, kas zemās temperatūras dēļ nebūs izzuduši.


Pirms pasniegšanas čipšus ieteicams paturēt uz papīra dvielīša vai salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.


Jo plānākas šķēles, jo ātrāk čipsi gatavojas.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB