Šokolādes [keil] čipsi

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri

Ievads

Lielais Lapu kāposta jeb Kale [keil] bums ir sācies arī Latvijā, kāpēc gan nepadalīties ar gardām receptītēm?


Sastāvdaļas

  • 1 liela bunte lapu kāposta (4-5 lapas)
  • 250ml avota ūdens
  • ½ glāze Indijas riekstu (iepriekš izmērcēti)
  • ½ glāze lazdu riekstu
  • ½ glāze kakao pulvera*
  • 4-5 lielas dateles
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • ½ tējk. jūras sāls
  • Šķipsna kanēļa
  • Šķipsna malta čilli pipara (pēc izvēles)

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden kakao vai keroba pulveri


Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot lapu kāpostu, sablenderē lielas jaudas blenderī, līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot vairāk vai mazāk ūdens.
  2. Masai jābūt diezgan biezai, tomēr tādai, lai to varētu vienmērīgi iemaisīt lapu kāpostu čipsos.
  3. Sagatavo lapu kāpostu- ar šķērēm apgriež lapas mīksto un krokainu daļu, atstājot cieto kātu, un sagriež vidējos gabaliņos.
  4. Lielā bļodā samaisa lapu kāposta gabaliņus ar iepriekš pagatavoto kakao masu.
  5. Kad masa vienmērīgi pārklājusi visas lapiņas, čipsus kārto uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 46-50˚C grādien, apmēram uz piecām stundām.
  6. Kad čipsi gatavi, tos uzglabā slēgtā traukā.

Piezīmes

Ja mājās ir dehidrators, process rit daudz veiksmīgāk, jo tas ir paredzēts tieši žāvēšanai, nevis cepšanai.

 

Ja grib paātrināt procesu, čipsus var kaltēt lielākā temperatūrā(100˚C uz 20 minūtēm, tad apgriezt paplātes un turpināt žāvēt vēl 20 minūtes), taču tad var zust daļa to uzturvērtības.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB