Sastāvdaļas
- 1 liela bunte lapu kāposta (4-5 lapas)
- 250ml avota ūdens
- ½ glāze Indijas riekstu (iepriekš izmērcēti)
- ½ glāze lazdu riekstu
- ½ glāze kakao pulvera*
- 4-5 lielas dateles
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- ½ tējk. jūras sāls
- Šķipsna kanēļa
- Šķipsna malta čilli pipara (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Visas sastāvdaļas, izņemot lapu kāpostu, sablenderē lielas jaudas blenderī, līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot vairāk vai mazāk ūdens.
- Masai jābūt diezgan biezai, tomēr tādai, lai to varētu vienmērīgi iemaisīt lapu kāpostu čipsos.
- Sagatavo lapu kāpostu- ar šķērēm apgriež lapas mīksto un krokainu daļu, atstājot cieto kātu, un sagriež vidējos gabaliņos.
- Lielā bļodā samaisa lapu kāposta gabaliņus ar iepriekš pagatavoto kakao masu.
- Kad masa vienmērīgi pārklājusi visas lapiņas, čipsus kārto uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 46-50˚C grādien, apmēram uz piecām stundām (neergonomiski, zinu!). Ja grib paātrināt procesu, čipsus var kaltēt lielākā temperatūrā un īsāku laiku, taču tad var zust daļa to uzturvērtības.
- Kad čipsi gatavi, tos uzglabā slēgtā traukā.
Piezīmes
Ja mājās ir dehidrators, process rit daudz veiksmīgāk, jo tas ir paredzēts tieši žāvēšanai, nevis cepšanai.
Komentāru nav