Sāļie olu mafini

Bez glutēna  /  0 komentāri
Sāļie olu mafini
Foto: Amalija Andersone

Ievads

Daudzums: 6 mafini


Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 4 ēd.k. iepriekš pagatavotas kvinojas (skat. piezīmēs)
  • 1 sīpols, sagriezts
  • 1 burkāns, sarīvēts
  • 1 neliels tomāts, sagriezts kubiciņos
  • Šķēle kazas siera, pēc izvēles
  • Extra Virgin olīveļļa cepšanai
  • Sāls, melnie pipari, čillī pipari

 

*iesaku izvēlēties Super Garden kvinoju


Pagatavošana

  1. Iesilda krāsni uz 180°C.
  2. Uz pannas liek cepties sīpolus, tad pievieno burkānus, un cep līdz tie izsautējušies mīksti.
  3. Tikmēr bļodā sakuļ olas, ar sāli un pipariem, piegriež klāt kazas sieru, ieber tomātus un pievieno kvinoju.
  4. Kad dārzeņi sacepti, tos nedaudz atdzesē pirms liek klāt olu masai. Visu kārtīgi apmaisa.
  5. Ņem silikona (vai citu) kēksiņu formīti, un pilda katru vietu līdz apmēram 80%, atstājot vietu, kur olai pacelties. Liek krāsnī, cep 20-25minūtes.
  6. Ēd karsus vai atdzesē un uzglabā ledusskapī. Var ņemt līdzi uz darbu, vai pakot līdzi bērniem uz skolu pusdienām!

Piezīmes

Šajos olu mafinos var ļauties savai izdomai, vai tam, kas palicis ledusskapī neizlietots! Šeit lieliski iederēsies sēnes, brokolis, puķkāposts, zaļie zirnīši, paprika. Dod vaļu fantāzijai!

 

Kvinojas pagatavošana:

  1. Nomērcē kvinojas sēkliņas (8-24h, optimāli ir mērcēt 12h).
  2. Kārtīgi noskalo, līdz ūdens dzidrs.
  3. Liek kvinoju katliņā un aplej ar ūdeni attiecībā 1:1 (kvinoju šķirnēm attiecība var nedaudz atšķirties). Vāra līdz kvinoja palikusi irdena, apmēram 15-20 minūtes.
  4. Uzglabā stikla burkā, ledusskapī 1 nedēļu.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB