Nogatavināts vegānu siers

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  8 komentāri
Nogatavināts vegānu siers
Foto: Ance Šternberga

Ievads

 Vegānu sieru pagatavošanai ir neskaitāmi daudz variāciju, tomēr mana ģimene ir iecienījusi tieši šo!


Sastāvdaļas

  • 2 glāzes mērcētu riekstu (Indijas, mandeļu, makadāmijas, ciedru)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4-5 ēdamk. sakapātu kaltētu (der eļļā) tomātu, vai pievienot pēc garšas
  • 2 ēdamk. Olīveļļas
  • 3 ēdamk. Citrona sulas
  • jūras sāls un melnie pipari pēc garšas
  • 1/2 glāzes ūdens, vai tik, cik nepieciešams
  • Garšvielas pēc izvēles (baziliks, rozmarīns, u.c.)
  • 2-3 ēd.k. rauga pārslu, pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas sablendē līdz krēmveida masai.
  2. Virs bļodiņas iekārto caurduri un ieliek marli, vai lina salveti.
  3. Siera masu pilda lina drāniņā, kas sēž caurdurī, izklāj vienmērīgi, lai veidojas, apaļš siera ritulis.
  4. Noliek redzamā vietā (tas pēc pieredzes, lai neaizmirstas), apklāj ar drāniņu un ļauj tam nogatavoties 2 dienas.
  5. Pēc divām dienām sieru liek ledusskapī, var uzglabāt apmēram 2 nedēļas.
  6. Uz pasniegšanu, ņem sieru ārā no sietiņa, liek cepeškrāsni, uz vidēji zemu temperatūru, un gaida, līdz sieram izveidojas „miziņa” un no ārpuses tas ir sastindzis tā, ka var paņemt rokās.
  7. Pasniedz siltu vai atdzesētu pēc vēlēšanās.

Piezīmes

Kad siers uzcepts, to arī var glabāt ledusskapī vismaz 2 nedēļas!

 

Sieru var izmantot smērējot uz maizes, uz pašu gatavotiem krekeriem, vai ēst tā, kā pašam vislabāk garšo! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

8 komentāri:

  • Ļoti, ļoti garšīgs siers, kura sastāvu man bija diezgan grūti uzminēt(parasti man tādas lietas grūtības nesagādā :)) ideālā kombinācija ir šis siers ar krekeriem- garšas baudījums.. :)

  • Izskatās ļoti interesanti! Būs jāpamēģina pagatavot!!! :)

  • Ar ko šajā receptē varētu aizstāt rauga pārslas lai tomēr panāktu līdzīgu garšu?

  • Laikam nezināšu gan citu vegāno aizstājēju!

  • Vai rieksti iepriekš jāizmērcē?

  • Jā, protams! Paldies par jautājumu, tūlīt izlabošu receptē :)

  • Cik ilgi ir jācp cepeškrāsnī? Apmēram pēc cik ilga laika izveidojas siera miziņa?

  • Kādas 15-20 minūtes būs jācep, bet tas ir atkarīgs no daudziem apstākļiem- cepeškrāsns, masas mitruma utt, tāpēc labāk vienmēr ir uzraudzīt procesu ar vienu aci :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB