Dārzeņu krekeri

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Dārzeņu krekeri
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šie krekeri ir garda un veselīga alternatīva maizei, vai citiem nopērkamiem krekeriem un cepumiem, jo tie sastāv pamatā no dārzeņiem, kas, lēni žūstot, saglabājuši lielāko daļu vitamīnu un minerālvielu, kā arī sēklas, kuras bagātas ar veselīgajām taukskābēm un mikroelementiem.


Sastāvdaļas

  • 1 neliels cukīnī, sarīvēts
  • 1 liels burkāns, sarīvēts
  • 2 lieli sīpoli, sasmalcināti virtuves kombainā
  • ¼ glāzes olīveļļas
  • 2 ēd.k. tamarī sojas mērces
  • ½ glāze ūdens
  • 1 glāze svaigi maltu linsēklu
  • 1 glāze svaigi maltu saulespuķu sēklu
  • ½ tējk. sāls

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden saulespuķu sēklas


Pagatavošana

  1. Iesilda cepeškrāsni uz 60˚ grādiem.
  2. Dārzeņus kopā ar olīveļļu, ūdeni un tamārī, sajauc lielā bļodā.
  3. Dārzeņu masai pievieno sēklu masu, un kārtīgi samaisa.
  4. Masu izsmērē uz pannas, noklātas ar cepamo papīru, vai vislabāk- teflex papīra, kas paredzēts izmantošanai dehidrātoros, sev vēlamos krekeru izmēros
  5. Liek pannu cepeškrāsnī un žāvē apmēram 1 stundu, tad nogriež uz 45˚ grādiem un atstāj uz 6-8 stundām, ik pa laikam pavērojot procesu un apgriežot plāksnītes otrādi.

Piezīmes

Vieglāk, protams, process notiek, ja mājās ir dehidrātors, tad krekerus var atstāt bez īpašas uzraudzības ierīcē, kas jau iepriekš noregulēta vajadzīgajā režīmā!

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Tikko kā pagatavoju šo brīnumu! :) Man gan vienīgi nebija mājās cukīnī, to aizstāju ar baklažānu. Kā arī biju par slinku, lai 6-8 stundas to gatavotu. Tā vietā- izklāju masu cik vien plānā kārtiņā varēju un cepu 60 grādu temperatūrā stundu, pēc tam izslēdzu un ļāvu sakarsušajā krāsnī pažāvēties.
    Rezultāts sanāca gards! :)

  • Super, baklažāns arī noteikti der tikpat labi! Un arī es, slinkuma un nepacietības dēļ, šīs pārējās stundas izlaidu!
    Prieks, ka izdevās garšīgi! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB