Asais ābolu čatnijs ar kazas sieru

Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Asais ābolu čatnijs ar kazas sieru
Foto: Eduards Laķis

Ievads

Ikdienā nevienam neiesaku uzturā aizrauties ar piena produktiem, bet, ja tomēr izvēlies tos iekļaut savā ēdienkartē, kazas piena produkti ir labākā izvēle! ..jo īpaši tad, ja tie iegādāti no bioloģiskām (vai pašiem labi zināmām) saimniecībām un ir bez piedevām! 


Sastāvdaļas

Čatnijam:
  • 4 vidēji āboli, sagriezti nelielos kubiciņos (ziemas āboliem miza jānomizo!)
  • 2 vidēji sīpoli, smalki sagriezti
  • 1 ēd.k. timiāna
  • ½ tējk. ingvera pulvera
  • 2 ēd.k. kļavu sīrupa
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 30ml ābolu etiķis
  • Čilli pipars plēksnēs, pēc vēlamā asuma
  • Muskatrieksts
  • Olīveļļa vai gī sviests
  • Sāls pēc garšas

 

Uzkodām:

  • bioloģisks kazas siers (vislabāk no nepasterizēta piena)

Pagatavošana

  1. Uz pannas uzkarsē olīveļļu vai gī sviestu.
  2. Apcep/pasutina sīpolus un ingveru līdz sīpoli viegli zeltaini.
  3. Tad pievieno garšvielas- muskatriekstu, čilli, timiānu, pasautē apmēram 1-2 minūtes.
  4. Pievieno sagrieztos ābolus, nepārtraukti maisot, sautē apmēram 5 minūtes, līdz āboli sāk suloties.
  5. Tad pievieno visas atlikušās sastāvdaļas un sautē apmēram 15-25 minūtes, atkarībā no izvēlētajiem āboliem (stingrāki prasīs ilgāku laiku, nekā, piemēram, dzidrie āboli).
  6. Kad čatnijs ieguvis vēlamo konsistenci, nogaršo un pielāgo vēlamās garšas- čilli, sāli, muskatriekstu vai citas, ja nepieciešams.
  7. Pilda stikla burciņā, gaida, kamēr atdziest, tad liek vāciņu un glabā ledusskapī apmēram 1 nedēļu.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB