Imunitātes dzira

Imunitātes dzira
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Rakstot nosaukumu sasmējos un atcerējos “Pētera dzīves” sērijas. No šīs dziras gan pašsajūta labāka- tā iekustinās gremošanas sistēmu, ja tiks lietota pirms maltītes vai kā salātu dresings, kā arī uzlabos imunitāti un aizsargās pret dažādiem baciļiem, jo tajā esošās sastāvdaļas ir tradicionāli pierādījušas savu spēju uzlabot veselību un atbaidīt aukstā un mitrā laika vīrusus! Šo izvilkumu orģināli sauc par Meistara toniku un to izlasīju kādā vecā naturopātijas grāmatā.


Sastāvdaļas

  • ¼ tasītes caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku (vai sīki sakapātu)
  • ¼ tasītes sakapātu sīpolu
  • ¼ tasīte rīvētas ingvera saknes
  • 2 ēd.k. rīvētas mārrutka saknes
  • 2 ēd.k. rīvētas kurkumas saknes (vai kurkumas pulvera, ja sakne nav pieejama)
  • 1-2 ēd.k. melno piparu graudos (var izmantot garos bengāļu piparus)
  • 1 ļoooti ass čilli (asākais, kas pieejams), daudzums atkarīgs no asuma pakāpes
  • VomFass nefiltrēts ābolu etiķis, tā, lai nosedz pārējās sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas saber burciņā, apmaisa un pārlej ar ābolu etiķi.
  2. Liek virsū vāku, noglabā vēsā un tumšā vietā uz 3-4 nedēļām, ik pa laikam burciņu sakratot.
  3. Pēc mēneša šķidrumu nokāš, caur marli izspiež atlikumu un liek to dehidrēties, lai vēlāk izmantotu kā garšvielu dažādiem ēdieniem.
  4. Toniku izmanto gan pie ēdieniem, gan pirms ēdienreizēm gremošanas uzlabošanai, kā arī vispārējas veselības uzlabošanai apmēram 1 ēd.k. dienā. Ja par stipru, atšķaida nelielā ūdens daudzumā pirms lieto.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

1 komentārs:

  • Asu garšu cienītājiem un veselības uzturēšanai.


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB