Zemesriekstu sviesta proteīna batoniņi

Pagatavošana: 25 min  /  Vegānu  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Zemesriekstu sviesta proteīna batoniņi
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Zemesriekstos ir augsts olbaltumvielu saturs, tāpēc tie ir tik ļoti izslavēti sportistu vidū, kā arī tajos ir daudz un dažādu minerālvielu, vitamīnu, veselīgo taukskābju un citu ļoti pozitīvu savienojumu, kas atbalsta ķermeņa funkcijas un palīdz nostiprināt veselību!

Svarīgākais gan ir izvēlēties augstas kvalitātes zemesriekstu sviestu ar bioloģisko sertifikātu, lai samazinātu risku uzņemt zemesriekstos plaši izplatīto aflatoksīnu- toksisku vielu, kas bojā aknu šūnas un palielina vēža saslimšanas risku. Tāpat arī zemesrieksti ir ļoti alergēnisks produkts, tāpēc pārliecinies, vai tiešām jūties labi, ēdot zemesriekstus, un tikai tad iekļauj tos veselīga uztura ēdienkartē! :)


Sastāvdaļas

  • ½ glāze Bioloģiska zemesriekstu sviesta
  • 1 glāze alternatīvā (riekstu/sēklu) piena (iespējams nepieciešams pievienot vairāk vai mazāk procesa laikā);
  • Medus vai kļavu sīrups pēc garšas;
  • 1 tējk. kanēļa;
  • ¼ tējk. sāls;
  • 2/3 - 1 glāze bezglutēna auzu pārslas
  • 1 glāze zirņu proteīna (vai proteīns pēc izvēles);
  • 1/3 glāze kokosriekstu eļļas, iepriekš izkausēta siltā ūdens peldē;
  • 1/3 glāzes rozīņu (pēc izvēles)

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden bezglutēna auzu pārslas, BIO zirņu proteīnu, BIO kokosriekstu eļļu, BIO rozīnes


Pagatavošana

  1. Sagatavo formu/pannu izklātu ar cepamo papīru.
  2. Mikserī, virtuves kombainā vai blenderī sakuļ zemesriekstu sviestu, medu, pienu (vēlams istabas temperatūrā, lai kokosriekstu eļļa nesacietē), kokosrieskstu eļļu, kanēļi un sāli. Šo visu iespējams labāk iemaisīt kamēr ierīce ir ieslēgta, lai process vienmērīgāks un nekas neķeras!
  3. Nelielā bļodā samaisa kopā auzu pārslas, proteīna pulveri, rozīnes.
  4. Mikserim vai kombainam darbojoties, pievieno sausās sastāvdaļas, un miksē kamēr izveidojas viendabīga masa. Var pievienot vairāk piena, ja nepieciešams.
  5. Masu izkasa formītē ar cepamo papīru, izspiež kārtīgi pa visu formu un liek ledusskapī/saldētavā sastingt.
  6. Kad masa sacietējusi, ņem ārā, griež gabaliņos un ņem līdzi pusdienu kārbiņā!
  7. Alternatīvi var rīkoties, ja izmanto jaudīgu blenderi, sākumā rupji sablenderē auzu pārslas vai musli, tad pievieno visu pārējo, sakuļ, līdz vienmērīgai masai un liek formītē!

Piezīmes

No manām izejvielām šāds neliels batoniņš saturēja aptuveni 17g olbaltumvielu, no receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma iznāk 10 proteīna batoniņi!

 

Šos batoniņus iespējams pagatavot arī bez blendera- visas sastāvdaļas kārtīgi izmaisot lielā bļodā. Auzu pārslas var lietot veselā veidā, vai maltā pēc izvēles.

 

Batoniņus vari turēt saldētavā, vai arī ledusskapī, saldētavā tiem noteikti nekas nenotiks vismaz 2-3 nedēļas, ledusskapī vismaz nedēļu es grantēju, ilgāk tie vienkārši tur nekad neatrodas! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Paskaidro, lūdzu, kas ir zirņu proteīns un proteīns.. (pēc izvēles -kāds?)? Paldies!

  • Šajā sadaļā vari paskatīt vairāk informācijas par un ap proteīnu :)
    http://www.topivesels.lv/lv/veselibai/sports-un-fitness/proteins/


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB