Spēka banānmaize

Pagatavošana: 40 min  /  Bez glutēna  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Spēka banānmaize
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Recepte ikvienam, kam pietrūkst brokastu idejas, kā arī tiem, kuri vēlas uzņemt papildus proteīnu savā ēdienkartē- sportā, fitnesā un ikdienā!


Sastāvdaļas

  • ½ krūze kokosriekstu miltu (var izmantot maltas kokosriekstu skaidiņas)
  • ½ krūze mandeļu milti (var izmantot maltas mandeles)
  • 2 ēd. k. proteīna pulvera (zirņu, rīsu, kaņepju)
  • 3 ļoti gatavi banāni
  • 1-1,5 tējk. kanēļa
  • ¾ tējk. sodas
  • ¼ tējk. jūras sāls
  • 2 saujas sakapātu valriekstu
  • 4 olas
  • ½ krūze kokosriekstu eļļas
  • vaniļas pāksts vai ekstrakts pēc izvēles

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO zirņu proteīnu vai BIO kaņepju proteīnu, BIO kokosriekstu eļļu


Pagatavošana

  1. Iesilda krāsni uz 180°C, izklāj maizes/kēksa formu ar cepamo papīru.
  2. Sajauc visas sausās sastāvdaļas kopā, kārtīgi samaisa.
  3. Sakuļ olas, pievieno 2 saspaidītus banānus.
  4. Olas pievieno sausajam maisījumam, kārtīgi samaisa un pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu.
  5. Mīklu liek cepamajā formā un nodekorē ar banānu šķēlītēm un valriekstiem.
  6. Liek cepties apmēram 30-40min.
  7. Kad banānmaize gatava, tai ļauj atdzesēties, tad griež gabalos un, pārsmērējot ar riekstu sviestu, iegūst brīnišķīgas, veselīgas brokastis!

Piezīmes

 

Ja ir vēlēšanās papildināt šo maizi ar lielāku daļu olbaltumvielu, iesaku noņemt pāris karotes nost no miltu maisījuma un aizvietot ar proteīna pulveri!

 

Šī ir lieliska brokastu opcija visiem aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējiem- banānmaize ar indijas riekstu sviestu un avokado- ogu pudiņu(sablenderē ogas kopā ar gatavu avokado, mmm!) Vai arī banānmaize ar kokosriekstu sviestu- garšo nevainojami!

 

Ja arī Tev sanāk piededzināt dekora valriekstus, izmanto tos tikai dekoram, bet šoreiz ne gluži ēšanai! 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Vai maizītē olas varētu aizvietot ar čia sēkliņam , vai ņemt vienkārši cepamo pulveri ar vīnakmeni?

  • Jā, olas var aizvietot, nezinu vai šajā receptē čia sēklas derēs, bet iespējams aizvietot olas ar "linsēklu olām"!
    Recepte vienas olas aizvietošanai:
    1 ēdamkarote svaigi samaltu linsēklu, 3 ēdamkarotes ūdens.
    Kārtīgi saimaisa un atstāj uz kādām 10 minūtēm, lai linsēklas izveido olu baltumam līdzīgu konsistenci. Šādu "olu" var pievienot gandrīz jebkurā cepšanas receptē.

    Cepamais pulveris un vīnakmens iespējams neveidos maizīti tik blīvu, un tā var neturēties tik labi kopā!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB