Riekstu sviesta granola

Pagatavošana: 30 min  /  Vegānu  /  Bez olām  /  1 komentārs
Riekstu sviesta granola
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Granola brokastīs ir labs veids, kā jau no rīta uzņemt vērtīgas olbaltumvielas no riekstiem un sēklām, kā arī tā ir pietiekoši sātīga, lai remdētu apetīti līdz pat pusdienām!


Sastāvdaļas

  • 1 glāze valriekstu
  • ½ glāze mandeļu
  • 1 glāze saulespuķu sēklu
  • 1 ½ glāze ķirbju sēklas
  • bezglutēna auzu pārslas, pēc izvēles
  • 3 ļoti gatavi banāni
  • Kļavu sīrups, „Gur” cukurs, brūnais cukurs vai cits saldinātājs (izņemot medu, jo karsējam!) pēc izvēles un pēc garšas
  • 3-4 ēd.k. riekstu sviesta pēc izvēles (bioloģisks zemesriekstu sviests bez piedevām, mandeļu sviests, Indijas riekstu sviests)
  • ½ glāze žāvētu dzērveņu vai rozīņu pēc izvēles

 

  *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO saulespuķu sēklas, BIO ķirbju sēklas, bezglutēna auzu pārslas, BIO rozīnes


Pagatavošana

 

  1. Iesilda cepeškrāsni uz 190˚ grādiem.
  2. Vienā bļodā samaisa kopā visus riekstus, sēklas un musli.
  3. Sablenderē banānu kopā ar riekstu sviestu un saldinātāju.
  4. Iejauc banānu masu bļodā ar gatavo musli, izmaisa, līdz visas sēklas un rieksti pārklāti.
  5. Pārber visu uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 30min, ik pa laikam samaisot, lai mulsis izkalst un paliek kraukšķīgs.
  6. Kad gatavs, granolu atdzesē un pievieno dzērvenes. Uzglabā slēgtā stikla burkā apmēram 10 dienas.

Piezīmes

Mandeļu un Indijas riekstu sviestus var iegādāties veikalos „Berģu bode”, „Stokmann”, „Biotēka” un citos veselības preču veikaliņos.

 

Viss ideālākais variants būtu izmantot dehidrātoru cepeškrāsns vietā, vai arī cepeškrāsnī izmantot viszemāko temperatūru un atstāt uz vairākām stundām, vai pat uz nakti. Tas gan prasa vairāk piepūles, laiku un ņemšanos, bet šāda metode ļauj saglabāt vairāk vērtīgo uzturvielu!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

1 komentārs:

  • Lieliska recepte! Liels paldies!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB