Proteīna ogu maize

Pagatavošana: 50 min  /  2 personām  /  Bez glutēna  /  7 komentāri
Proteīna ogu maize
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Tas vairs nav jaunums, ka pārmērīga ogļhidrātu lietošana uzturā noved ne vien pie aptaukošanās un diabēta, bet arī pie palielināta iekaisuma ķermenī, kas izraisa visa veida hroniskas saslimšanas un apgrūtina ķermeņa spēju atjaunoties. Šī bezglutēna, bezgraudu proteīna maize būs lieliski piemērota cilvēkiem ar "low-carb" zemu ogļhidrātu uzturu. No šīs receptes var pagatavot 1 mazu (15cmx10cm) maizes "klaipu".


Sastāvdaļas

  • 140g ar dakšu saspaidīta banāna (apmēram 2 mazi banāni)
  • 1 ēd.k. ar kaudzi "Biona" kokosriekstu palmu cukura
  • 3 bio olas
  • 45g zirņu proteīna
  • 25g "Biona" kokosriekstu miltu
  • 2g sodas
  • 70ml mandeļu piena (vai cita riekstu/sēklu piena pēc izvēles)
  • 30ml citrona sulas
  • rīvēta citrona miza, no viena maza citrona
  • šķipsna sāls
  • 45g melleņu (svaigas vai saldētas)
  • 45g aveņu (svaigas vai saldētas)

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO zirņu proteīnu


Pagatavošana

  1. Iesilda krāsni uz 180°C grādiem
  2. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un iesmērē ar nedaudz kokosriekstu eļļas.
  3. Sablenderē olas, banānus, cukuru un pienu.
  4. Bļodā samaisa kopā proteīna pulveri, miltus, sodu, sāli, citrona miziņas, tad pielej klāt olu maisījumu, samaisa.
  5. Pievieno citrona sulu un ogas, nogaršo. Ja nepieciešams pievieno vairāk citrona, ogu vai cukura, saldumam var likt vēl papildus banānu!
  6. Lej mīklu cepamajā formā un cep apmēram 30-40 minūtes, ik pa laikam pārbaudot gatavības pakāpi.
  7. Maize ir gatava, kad tā ir salīdzinoši stingra un izveidojusies zeltaini brūna garoziņa. 

Piezīmes

Maizes iekšiene var būt nedaudz mitra un var likties neizcepusies- tas ir ogu dēļ, kuras saslapina maizi no iekšpuses. Maize sastings un būs viegli sagriežama tad, kad tā atdzisīs.

 

Es pieļauju, ka arī kokosriekstu miltus var aizvietot ar proteīna pulveri, taču pati neesmu mēģinājusi!

 

Tu vari pagatavot vairākas šādas maizes, sagriezt šķēlēs un sasaldēt. Tad vakarā izņemt pāris šķēles ārā, un no rīta Tev būs atlaidusies, garda brokastu maize, kuru vari pārsmērēt ar kokosriekstu eļļu vai Indijas riekstu sviestu!

 

Ja šī Tev garšoja, pamēģini arī klasisko "spēka banānmaizi" !

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

7 komentāri:

  • Ļoti žēl, ka esi sākusi visur izmantot olas:(

  • Kāpēc žēl? Vai ir nepanesība, vai arī vērtību sistēma neļauj?
    Var mēģināt ar čia sēklām, bet tad recepte mazliet jāpielāgo- jāliek vairāk miltu, banānu un tad čia sēklu "olas" :)

  • Paldies tev Ance par fantastiski gardo recepti. Sanāca ļoti garšīgi. Es tikai melleņu vietā pievienoju upenes, un kokosriekstu miltu vietā , man mājās bija kukurūzas milti . :)

  • Ak, prieks dzirdēt! :)
    Tā jau ir ar tām receptēm- vienmēr var un vajag eksperimentēt pa savam!

  • Kas ir tas zirņu proteīns un kā pie tā tikt?

  • Pie sastāvdaļām uzspied uz "zirņu proteīns" un atvērsies rakstiņš ;)

  • Paldies par šo vieglo un veselīgo recepti. Zirņu proteīna vietā izmantoju kaņepju proteīnu, maizīte sanāca interesantā zaļganā krāsā :D , bet garša vienkārši super ! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB