Proteīna brauniji ar melasi un jūras sāli

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  6 komentāri
Proteīna brauniji ar melasi un jūras sāli
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šai receptei ideju smēlos no Londonas Naturopātiskās medicīnas koledžas rīkotajiem kulinārijas kursiem „Veselīgie deserti”, starp citu, esmu arī sertificēta Veselīgo desertu kulinārijā, hehe! :) Tomēr vēlējos šo recepti uzlabot, šo to pamainot un pieliekot klāt, lai našķis būtu vairāk kā sātīga uzkoda, nevis deserts. Tad nu nonācu pie proteīna braunijiem!


Sastāvdaļas

  • ¼ tasītes zirņu miltu
  • ¼ tasītes rīsu miltu
  • ½ tasītes zirņu proteīna
  • ¾ tasītes raw kakao pulvera, vai keroba gadījumā, ja nav pieejams termiski neapstrādāts kakao pulveris
  • ½ tējkarote bio cepamā pulvera
  • 2 saujas sakapātu valriekstu
  • 1 tējkarote rupjās jūras sāls
  • 2-3 ēdamkarotes mandeļu vai cita alternatīvā piena (var pievienot vairāk pēc vajadzības)
  • ½ tasīte kausētas kokosriekstu eļļas
  • ¼ tasīte kļavu sīrupa
  • ¼ tasīte bio cukurniedru melases sīrupa
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai sēkliņas no vaniļas pāksts pēc izvēle

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO Turku zirņu miltus, BIO zirņu proteīnu, BIO kakao vai keroba pulveri, BIO kokosriekstu eļļu


Pagatavošana

  1. Uzsildi krāsni uz apmēram 180˚C
  2. Izklāj cepamo maizes paniņu ar cepamo papīru un ierīvē to ar eļļu.
  3. Izsijā miltus, proteīna pulveri, cepamo pulveri un kakao bļodā, pievieno sāli un kārtīgi samaisi, lai cepamais pulveris ir kārtīgi un vienmērīgi izmaisījies.
  4. Atsevišķā bļodā samaisi visas „slapjās” sastāvdaļas kopā.
  5. Iemaisi šķidro receptes daļu sausajā un kār’tigi izmaisi, tikai nepārcenties, jo mums aizvien vēl noderēs cepamā pulvera iedarbība.
  6. Tad iemaisi masā valriekstus un pārlej to cepamajā formā.
  7. Liek krāsnī un cep apmēram 10-15min, labāk stāvēt blakus, lai nepalaistu garām īsto brīdi- lai iekšpuse vēl būtu sulīga kā braunijam!

Piezīmes

Šeit ir ļoti svarīgi noķert īsto brīdi, lai braunija ārpuse būtu ar smuku garoziņu, bet iekšpusē aizvien sulīgs. Ja nokavēsi, tad braunijs iznāks sauss, bet tik un tā garšīgs, jo īpaši kopā ar zemesriekstu sviestu (bioloģisku, bez piedevām).

 

Starp citu melno cukurniedru melasi vecie oldskūl naturopāti izmanto anēmijas ārstēšanai un cilvēkiem, kam nepieciešams uzņemt papildus minerālvielas, jo īpaši dzelzi, kalciju, hromu (palīdz tik galā ar kāri pēc cukura) kāliju, fosforu un varu, kā arī B grupas vitamīnus, inositolu un holīnu. Melase ir arī labs līdzeklis tiem, kas cieš no neregulāras vēdera izejas un aizcietējumiem.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

6 komentāri:

  • Sveiks! Kadus tu nem zirnu miltus? Vai tos var ari pats samalt ? Man ir majas graudu-dzirnavinas…. Un , ja kas, varetu varbut tomer kadus citus mitus to zirnu vieta nemt ;-)

  • Izmantoju Gram Flour- turku zirņu miltus. Pati neesmu izmantojusi pašu maltus, bet varbūt izdodas! :) Domāju, ka arī arī ar citiem miltiem vajadzētu izdoties, iespējams, ka sanāk tikai no rīsu miltiem, vai varbūt aizvietot ar mandeļu vai kokosriekstu.. jāsaka, ka neesmu ar citiem eksperimentējusi!

  • Sveiki!
    Kurā veikalā var iegādāties cukurniedru melases sīrupu?
    Paldies!

  • Ja ieliek "cukurniedru melase" gūglē, izmet vairākus veikaliņus :)
    Biotēkā, Līvas Bodē, ekopreces.lv noteikti ir!

  • Labdien! Ar ko varētu aizstāt proteīna pulveri? Mēģināju likt vairāk turku zirņu miltus un rīsu miltus, bet sanāca tāds pasauss. Pati mīkla arī bija tāda cieta, ar rokām to izlīdzināju uz pannas. paldies!

  • Tieši ar zirņu un rīsu miltiem arī var aizstāt. Tikai jāskatās, lai nepievienojas par daudz, kā arī jāvaktē cepšanas process, jo mazliet vairāk izcepts uzreiz paliks diezgan sauss!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB