Banānu kēksiņi

Pagatavošana: 50 min  /  Bez glutēna  /  2 komentāri
Banānu kēksiņi
Foto: Amālija Andersone

Ievads

Šīs ir pirmais našķis, kas tika pasniegts TopiVesels.lv rīkotajās vasaras "Veselības un Fitnesa" nometnēs naksniņu galdā! Jāsaka, ka cepējam atzinība bija liela- visi kēksiņi no galda pazuda nepamanīti! :)


Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 2 ļoti gatavi banāni (nu tādi, ka pilnīgi brūni!)
  • 1 ēd.k. kļavu sīrupa, pēc izvēles un vēlamā salduma
  • 3/4 tasītes SUPER GARDEN bezglutēna  auzu pārslu
  • 2 ēd.k. SUPER GARDEN BIO čia sēklu, maltas
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1/4 tasītes mandeļu sviesta vai cita, pēc izvēles 
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta, pēc izvēles
  • kokosriekstu eļļa vai gī sviests formīšu ieeļļošanai
  • drupinātas kakao pupiņas, melnā šokolāde, rieksti vai sēklas pēc izvēles

Pagatavošana

 

  1. Uzsilda krāsni uz 180° grādiem.
  2. Visas sastāvdaļas sablendē vienmērīgā masā.
  3. Ieeļļo cepamo formu un lej mafinu mīklu formītēs, aizpildot formītes līdz pusei. Vai arī lej uz cepamās pannas, izklātas ar cepampapīru, lai pēc tam sagrieztu kēksa gabaliņos.
  4. Cep apmēram 30-40 minūtes, vai līdz mīkla vairs nelīp pie koka irbulīša, pārbaudot kēksiņa gatavību!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Sveiki, ar ko varētu aizstāt olas ja vēlas vegānisko versiju? Paldies! :)

  • Var mēģināt čia sēklu vai linsēklu olu, ko gatavo no 1 ēd.k. maltu sēklu aplietām ar 3-4 ēd.k. karsta ūdens. Pati taisījusi neesmu, tāpēc nezināšu teikt, vai izdodas!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB