Turku zirņi

Pagatavošana: 30 min  /  2 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  3 komentāri
Turku zirņi
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Turku zirņi ir bagāts olbaltumvielu avots, kas satur neaizvietojamās taukskābes, B9, A, C, K vitamīnus un daudz dažādu minerālvielu. Kas ir vēl interesanti, turku zirņi palīdz uzturēt veselu gremošanas traktu un labvēlīgās baktērijas tajā, jo tie veicina imunoglobulīnu izdalīšanos, kas aizsargā zarnu trakta sieniņas no bojājumiem.

Tie ir arī pietiekoši vienkārši pagatavojami!


Sastāvdaļas

  • Sīpols
  • ķiploka daiviņa (pēc izvēles)
  • Uz nakti nomērcēti turku zirņi, apmēram 1,5 glāzes 
  • Garšvielas- Himalaju rozā sāls, Garam masala, Asafoteīda (tiek lietots ķiploka un sīpola vietā), čilli pipari un paprikas garšviela
  • Gī sviests
  • ūdens
  • zaļumi pēc izvēles

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden turku zirņus, Himalaju sāli


Pagatavošana

1. Uz nakti nomērcē turku zirņus

2. Sagriež sīpolu un sakapā ķiploku

3. Uz pannas uzkarsē Gī sviestu.

4. Gī sviestā apcep visas garšvielas, izņemot sāli.

5. Kad parādās smarža, pievieno sīpolus, cep līdz tie zeltaini, tad pievieno ķiploku.

6. Tad pievieno turku zirņus, un apmēram tik pat ūdens, apmaisa.

7. Liek vāku virsū un sautē apmēram 15-20min, līdz turku zirņi mīksti un sasūkuši visu ūdeni.

8. pievieno sāli, zaļumus pēc izvēles, apmaisa, pasutina, un maltīte gatava!


Piezīmes

Ja ūdens ir palicis pāri to var noliet (tad gan parasti nolejās arī lielākā daļa garšvielu), vai arī pasutināt bez vāka, kamēr tas iztvaiko, pastāvīgi maisot.

 

Ja ūdens par maz, to var ik pa laikam pievienot klāt!

 

No gataviem turku zirņiem var pagatavot arī Klasisko hummusu.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

3 komentāri:

  • Laba receptes! Īsti gan nebija skaidrs, cik jāliek garam masala garšviela, pieliku 1/2 tējkaroti. Sanāca garšīgi!

  • Vislabāk visu vienmēr ir likt uz aci un pēc garšas :)

  • Vienkārši un ļoti gardi!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB