Sēņu žuljēns

Pagatavošana: 15 min  /  1 personai  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  AIP draudzīgs  /  0 komentāri
Sēņu žuljēns
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Man bērnībā bija vājība uz žuljēniem, atceros, kad mammas kafejnīcā vienmēr izdīcu pavāriem vistas vai sēņu žuljēna porciju pusdienās. Toreiz gan ēdienu rotāja bieza siera kārta un kārtīga saldā krējuma pievienotā vērtība.. man bija interese, vai šo ēdienu var pagatavot kaut kā veselīgāk, saglabājot lielisko, nostaļģijas pilno garšu? Šķiet, ka man izdevās! :)


Sastāvdaļas

  • 200g sēņu (šampinjoni vai meža sēnes), sakapātas šķēlēs
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts
  • 1/2 bundžas "Cosmoveda" kokosriekstu piena
  • Gī sviests vai kokosriekstu eļļa cepšanai
  • 3 ēd.k. Marigold rauga pārslu
  • sāls, melnie pipari, muskatrieksts pēc garšas
  • sauja svaigi sakapātas kinzas

Pagatavošana

  1. Uz pannas izkausē taukvielas, viegli apcep sīpolus, tad pievieno sēnes.
  2. Ik pa laikam maisot, sēnes sautē uz pannas, tad pievieno garšvielas, un cep līdz tās mīkstas un nedaudz zeltainas.
  3. Tad pievieno kokosriekstu pienu un sautē, līdz piens reducējies un izveidojusies bieza sēņu mērces konsistence.
  4. Pievieno rauga pārslas un kinzu, un pasniedz!

Piezīmes

Iegādājies "Cosmoveda" kokosriekstu pienu veikalos Biotēka!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB