Sātīgais puķkāpostu pīrāgs

6 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  5 komentāri

Ievads

Recepte, kuru izgudrojusi mana mamma, lai pabarotu ģimenes mūždien izsalkušos vīriešus!


Sastāvdaļas

  • 2 glāzes sasmalcinātu vārītu puķkāpostu
  • 1 glāze nevārītu sasmalcinātu puķkāpostu
  • 3 ēd.k. Bioloģiska zemesriekstu sviesta
  • 1 glāze tīrkultūras
  • 1 glāze sasmalcinātu zaļumu (diles, pētersīļi, kinza)
  • 1 glāze turku zirņu milti (var būt arī paši turku zirņi, vārīti un sablenderēti! )
  • 3 ēd.k. rīsu milti
  • 1 tējk.  garšaugu maisījuma „Asumiņš”
  • 1 liels tomāts (ziemā vītināti tomātiņi)
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 liels sīpols
  • 1 tējkarote koriandra, čili pēc garšas, jūras sāls

Pagatavošana

  1. Vienu glāzi vārītu puķkāpostu sablendē ar tīrkultūru un zemesriekstu sviestu.
  2. Pieber sausās garšvieliņas (koriandru, „Asumiņu”, sāli, piparus un čilli), vēlreiz sablenderē.
  3. Tad pievieno turku zirņu un rīsu miltus, vēlreiz sablenderē.
  4. Gabaliņos sagriež tomātiņus un kopā ar glāzi zaļumu sajauc ar sablenderēto masu, tad iejauc vēl atlikušos puķkāpostus, gan vārītos, gan nevārītos.
  5. Masu pilda cepamajā formā un liek cepeškrāsnī, jācep apmēram 40 minūtes 180 grādos.
  6. Tikmēr sagriež gredzenos sīpolu, apcep kamēr gredzeni zeltaini, tad noņem  no pannas.
  7. Sacep sarkano papriku, sagrieztu gabaliņos (ar kādiem tiks dekorēts pīrāgs).
  8. Desmit minūtes pirms cepsanās beigām pīrāgam uzliek sīpolu gredzenus un paprikas gabaliņus. Pēc vēlēšanās sātīgumam- glazūrai pa virsu ar tejkarotīti  var uzlikt zemesriekstu sviestu.

Piezīmes

Pīrāgam var pievienot arī cepamo pulveri, ja vēlas to padarīt "pufīgāku" :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

5 komentāri:

  • Ja nav pieejama tīrkultūra, bez tās varētu iztikt? Vai varbūt varētu ar kaut ko aizvietot?
    Ļoti gribētos izmēģināt svētku galdam. :)

  • Rūgušpiens? ..kefīrs? :)

  • Varbūt varētu, piemēram, fermentētu dārzeņu sulu piena produktu vietā? Vai tas nederētu..?

  • nezinu gan, šo recepti izstrādājusi mana mamma, un viņa lika tieši tīrkultūru. Tad pašam jāeksperimentē, un pēc tam jāpastāsta, kā iznāca :)

  • super ideja brivdienaam :)paldies Ance


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB