Riekstu sacepums

5 personām  /  0 komentāri
Riekstu sacepums
Foto: Amalija Andersone

Sastāvdaļas

  • 3 tasītes dažādu riekstu, iepriekš nomērcēti
  • 3 vidēji sīpoli, sagriezti
  • daiviņas no 1/2 ķiploka
  • 1 sarīvēts burkāns
  • 250g sēņu, sagrieztas šķēlītēs
  • 3 ēd.k. gī sviesta + sviests cepšanai
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 3 ēd.k. maltu čia sēklu
  • muskatrieksts
  • melnie pipari
  • sāls pēc garšas

*iesaku izvēlēties Super Garden Himalaju sāli un BIO čia sēklas


Pagatavošana

  1. Iesilda krāsni uz 180°C.
  2. Uz pannas sacep sēnes, cepšanas laikā pievienojot sāli, melnos piparus un svaigi rīvētu muskatriekstu.
  3. Tad sacep sīpolus un burkānus.
  4. Blenderī sablendē riekstus, ķiplokus, sviestu, citrona sulu, melnos piparus, sāli un daļu sacepto produktu, blendē līdz vienmērīgai masai.
  5. Pievieno atlikušos saceptos sīpolus un sēnes, apmaisa un pievieno maltās čia sēklas. Visu kārtīgi samaisa.
  6. Cepamo panniņu izklāj ar cepamo papīru un iepilda to ar gatavo masu.
  7. Liek krāsnī cepties uz 40-50 minūtēm, līdz sacepuma "muguriņa" nedaudz nobrūnējusi.
  8. Kad gatavs, apmet sacepumu uz šķīvja, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem un pasniedz, grieztu šķēlēs, kopā ar svaigiem salātiem. Sacepums lieliski garšo arī atdzisis, tad to ir vēl vieglāk sagriezt!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB