Puķkāpostu risotto

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri

Ievads

Šī recepte noderēs tiem, kas uzkāpuši uz „zema ogļhidrātu uztura” (low-carb), vai vienkārši citu iemeslu dēļ nelieto uzturā graudaugus, kā arī tie, kuri ir pietiekoši ziņkārīgi un vēlas izmēģināt citus „risotto” veidus. Ideju smēlos savos kulinārijas kursos Londonā, ceru, ka Tev garšos! ;)


Sastāvdaļas

  • 1 neliels/vidējs puķkāposts
  • 3 glāzes ziemas/vasaras ķirbja, sagriezts nelielos kubiciņos
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • olīveļļa
  • 4 ēd.k. rauga pārslu
  • 2 tējk. kumina
  • 2 tējk. čili vai paprikas garšvielas
  • Kaltēts oregano un timiāns pārkaisīšanai
  • 3 ēd.k. ābola etiķa ar „māti” (duļķainā versija)
  • 4 ēd.k. viegli grauzdētu pīniju/ciedru riekstu
  • 1-2 ēd.k. citrona sulas
  • 1 glāze dārzeņu bio buljons
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden kokosriekstu eļļu


Pagatavošana

  1. Uzsilda krāsni uz 190˚C, izklāj pannu ar cepamo papīru.
  2. Ķirbja gabaliņus ber uz pannas, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar kuminu, sāli, pipariem, čili, oregano un timiānu, ar rokām kārtīgi „iemasē” garšvielas gabaliņos.
  3. Liek pannu cepeškrāsnī uz 30min vai kamēr gabaliņi mīksti, tikmēr pannā/katliņā/wok izkausē kokosriekstu eļļu.
  4. Sablenderē, sasmalcina, sarīvē puķkāpostu tik sīki, lai tas tas atgādinātu rīsus.
  5. Ber puķkāposta rīsus pannā un patstāvīgi maisot cepina 10min, tad pievieno buljonu.
  6. Kad ķirbis ir gatavs, pusi no tā ieber blenderī, pievieno citrona sulu, ābolu etiķi, rauga pārslas, ja nepieciešams nedaudz ūdeni, sāli un sablendē līdz vienmērīgai mērcei.
  7. Šo mērci ielej pannā pie puķkāpostu rīsiem un kārtīgi izmaisa.
  8. Pievieno pārējos ķirbja gabaliņus un pasutina vēl kādas 5min.
  9. Pasniedz nogarnētu ar grauzdētiem pīniju riekstiem un olīveļļas pieskārienu! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Tikko izmēģinājām šo recepti.Mums sanāca konsistence kā biezenim un pārāk skāba un pikanta. Izmantojām parasto ābolu etiķi,varbūt tas deva to pārāk lielo skābumu. Bet kā dabūt puķkāpostus tādā rīsu konsistencē?mēs sablenderējām saldētos puķkāpostus,kas iepriekš bija atlaidināti

  • Sveika!
    Skābums noteikti varētu nākt no parastā abola etiķa - tie vienmēr tādi spēcīgāki. Mēs mājās lietojam Vom Fass nefiltrēto ābolu etiķi. Tāpat arī viss ir jāliek pēc garšas, nevar jau visiem patikt viens asums :)

    Rīsus var rīvēt uz parastās rīves- tad sanāk vislabākie graudi, blendējot viss var samalties putrā. Un jāizmanto svaigi, atlaidināti sautējot izjuks!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB