Pikšas fileja ar zaļumu mērci

Pagatavošana: 10 min  /  1 personai  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  AIP draudzīgs  /  0 komentāri
Pikšas fileja ar zaļumu mērci
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Zivs ir pretrunīgs produkts. No vienas puses tā ir uzturvielām bagāta, nodrošinot mūs ar taukvielām, mikro un makrouzturvielām, taču no otras puses- pasaules ūdens piesārņojuma dēļ, piesātināta ar toksiskām vielām, kas ne vien rada iekaisumu procesus ķermenī, bet potenciāli izraisa plaša spektra endokrīnās sistēmas un citu orgānu sistēmu saslimšanas. Tāpat arī audzētās zivis, tiek piebarotas ar zivīm nepiemērotu, nekvalitatīvu pārtiku, kā rezultātā tās satur ne vien mazāk uzturvielu, bet visdrīzāk arī kaitē cilvēka organismam.

 

Man ir ārkārtīgi liels prieks, ka arī Latvijā es tomēr esmu atradusi ļoti kvalitatīvu avotu, no kura iegādāties zivis un tas ir mans jaunatklājums- Oscar's Fish. Tā kā mani kvalitātes standarti pret ēdienu ir ļoti augsti, Tu vari būt drošs, ka Oscar's Fish uzņēmums ir uzticams, viņu piedāvātās Īslandes zivis tīras, kvalitatīvas un ar izteiktu garšu. Lūk, mana pirmā recepte ar Īslandes pikšu no Oscar's Fish.


Sastāvdaļas

Zaļumu mērcei:

  • sauja pētersīļu
  • sauja diļļu
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • melnie pipari, ķeltu sāls pēc garšas
  • 1/2 tējk. maltu sinepju sēklu (sinepju sēklu pulveris)
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • olīveļļa pēc vajadzības (lai varētu mērci vienmērīgi sablendēt)

Salātiem:

  • divas kārtīgas saujas salātu un bokčoi, vai citu zaļumu pēc izvēles
  • Olīveļļa pēc izvēles

Pikšas filejai:

 


Pagatavošana

1. Pagatavo mērci- visas sastāvdaļas sablendē, pievienojot tās vairāk vai mazāk, vadoties pēc savas garšas. Olīveļļu pievieno tik daudz, lai izdotos zaļumus sablendēt vienmērīgi.

2. Salātus saplucina uz šķīvja, pārlaista ar olīveļļu. Pēc izvēles var piespiest citrona sulu vai  pievienot balzamiko etiķi.

3. Pagatavo pikšas fileju- (Tā iepriekš ir jāatlaidina, turot filejas paciņu aukstā ūdenī apmēram 1 stundu) uzkarsē uz pannas gī sviestu, liek fileju cepties. Apcep no abām pusēm apmēram 1 minūti, pārkaisa ar sāli un pipariem, pēc vēlamās garšas.

4. Kārto fileju uz salātiem, pārlej ar zaļumu mērci un pasniedz! :)


Piezīmes

Iesaku zivis neizcept līdz galam, atstājot tās viducī nedaudz jēlas, tad noņemt no uguns un uzlikt pannai virsū vāku, lai zivs lēnām izsutinās pati. Šādi pagatavota zivs būs daudz sulīgāka!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB