Pikantā tomātu tarte

Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Pikantā tomātu tarte
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Ļooooti gards vasaras pusdienu ēdiens, kad tomātiņi siltumnīcās un uz palodzēm jau gāž podus riņķī un nezin, kur tos vairs likt! Es ieteiktu pašiem kaltēt savus tomātus, vai saulē, vai dehidratorā, vai cepeškrāsnī uz iespējami zemāko temperatūru, būsiet tikai papildus ieguvēji šajā receptē! :)


Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 1 glāze bezglutēna auzu pārslu
  • Apmēram 80g saulē kaltēti tomāti (var izmantot gan eļļā, gan sausos)
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 1-2 ēd.k. timiāna un oregano, skatīties pēc garšas
  • Sauja svaiga vai kaltēta bazilika
  • Sāls pēc garšas

Pildījumam:

  • 4 ēd.k. tahini pastas
  • 2 glāzes gabaliņos sagriezta cukīnī/kabača
  • 2-3 daivas ķiploka
  • Sula no viena citrona
  • 2 tējkarotes kumina
  • 1 tējkarote maltas paprikas garšvielas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 2 saujas svaiga bazilika
  • 40g saulē kaltēti tomāti
  • 2 svaigi tomāti

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden bezglutēna auzu pārslas


Pagatavošana

  1. Iesilda cepeškrāsni uz 190˚grādiem.
  2. Gatavo pamatni- musli samaļ miltos, pievieno pārējās sastāvdaļas un sablenderē līdz vienmērīgai mīklas masai.
  3. Izspiež tartes pamatnē (18cm diametrā) un liek cepties cepeškrāsnī apmēram 15min, uzmana, lai nepiedeg!
  4. Kad pamatne gatava, to liek ledusskapī/saldētavā dzesēties.
  5. Gatavo pildījumu- Sagriež svaigos tomātus šķēlēs, kārto uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī kaltēties/žāvēties/pacepties.
  6. Visu pārējo liek blenderī un samaļ līdz vienmērīgai masai.
  7. Kad tomāti gatavi (pažuvuši un smaržojoši), pievieno tos masai.
  8. Tad pagaršo masu, ja kas trūkst- pievieno vēl.
  9. Masu lej uz atdzisušas pamatnes un liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.
  10. Garnē ar kinzas lapiņām- lieliski papildina garšu! :)

Piezīmes

Sātīgs un uzturvielām bagāts paēdiens, kas lieliski saderēsies ar svaigiem salātiem!

 

Receptē nav obligāti jāizmanto Graci „Vieglais” mulsis, var to aizstāt ar maltām auzu pārslām vai griķiem, var piebērt arī kādu saujiņu sēklu!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB