Lēcu žuljēns

Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  4 komentāri

Ievads

Šī recepte ļoti tika izslavēta mājaslapas atklāšanas pasākumātāpēc nu ir pienācis laiks ar to padalīties. Tā kā atklāšanas svētkos pie mums ciemojās dažādu gaumju cilvēki, žuljēnu taisījām no Gī sviesta un saldā krējuma, kas ir vairāk vai mazāk pārbaudītas vērtības visu kategoriju cilvēkiem, tomēr es priekšroku dotu vegānai versijai, izmantojot kokosriekstu pienu un sviestu! 


Sastāvdaļas

  • 1 glāze Lēcu (pelēkās)
  • 1 glāze sagrieztu sīpolu
  • Gī vai kokosriekstu sviests
  • aptuveni 1 glāze kokosriekstu piena vai saldā krējuma
  • Dilles un citi zaļumi
  • Jūras sāls un melnie pipari pēc garšas
  • Rauga pārslas pēc garšas (2-3 ēd.k.)

Pagatavošana

 

  1. Lēcas aplej ar istabas temperatūras ūdeni, un atstāj mērcēties uz nakti (var mērcēt arī pāris stundu, bet tad jārēķinās ar ilgāku vārīšanas laiku).
  2. Nomērcētās lēcas noskalo, un liek katliņā vārīties apmēram 10 minūtes ūdenī, kurā pievienotas garšvielas pēc izvēles (ūdenim jāpārklāj lēcas apmēram 1cm).
  3. Paralēli uz pannas Gī sviestā cep sīpolus, līdz tie mīksti un zeltaini brūni.
  4. Kad sīpoli sacepti un lēcas novārītas (mīkstas, bet nav izšķīdušas), sīpolus liek katliņā, kopā ar lēcām un saldo krējumu.
  5. Liek uz uguns, lai saldais krējums uzmet burbuli, pievieno sāli, arī citas garšvielas pēc vēlēšanās.
  6. Kad saldais krējums uzkarsis, katliņu noņem no uguns, pievieno zaļumus, un lēcu žuljēns gatavs!

Piezīmes

Rauga pārslas ir bagātas ar B grupas vitamīniem, kas nepieciešami enerģijai, veselai nervu sistēmai un garastāvoklim, kā arī tās satur 51% olbaltumvielu un nedaudz rada siera garšu, tāpēc iesaku tās pievienot ēdieniem, kuriem nepieciešama kreftīga, siera garša.

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

4 komentāri:

  • Smeļos fantastisku iedvemu no šīs lapas. Jautājums pie šīs receptes, kuru grasos gatavot. Kāpēc nav daudzumi klāt?

  • Paldies par norādi uz nepilnībām, biju palaidusi garām! :) Jau izlabots!

  • Lūdzu, kurā momentā pievienojamas rauga pārlas- vai tām jākarsējas, vai pievieno tikai beigās?

  • pievieno tad, kad liek klāt visas citas grašvielas, respektīvi, beigās :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB