Sastāvdaļas
- 1 glāze Lēcu (pelēkās)
- 1 glāze sagrieztu sīpolu
- Gī vai kokosriekstu sviests
- aptuveni 1 glāze kokosriekstu piena vai saldā krējuma
- Dilles un citi zaļumi
- Jūras sāls un melnie pipari pēc garšas
- Rauga pārslas pēc garšas (2-3 ēd.k.)
Pagatavošana
- Lēcas aplej ar istabas temperatūras ūdeni, un atstāj mērcēties uz nakti (var mērcēt arī pāris stundu, bet tad jārēķinās ar ilgāku vārīšanas laiku).
- Nomērcētās lēcas noskalo, un liek katliņā vārīties apmēram 10 minūtes ūdenī, kurā pievienotas garšvielas pēc izvēles (ūdenim jāpārklāj lēcas apmēram 1cm).
- Paralēli uz pannas Gī sviestā cep sīpolus, līdz tie mīksti un zeltaini brūni.
- Kad sīpoli sacepti un lēcas novārītas (mīkstas, bet nav izšķīdušas), sīpolus liek katliņā, kopā ar lēcām un saldo krējumu.
- Liek uz uguns, lai saldais krējums uzmet burbuli, pievieno sāli, arī citas garšvielas pēc vēlēšanās.
- Kad saldais krējums uzkarsis, katliņu noņem no uguns, pievieno zaļumus, un lēcu žuljēns gatavs!
4 komentāri:
Smeļos fantastisku iedvemu no šīs lapas. Jautājums pie šīs receptes, kuru grasos gatavot. Kāpēc nav daudzumi klāt?
Paldies par norādi uz nepilnībām, biju palaidusi garām! :) Jau izlabots!
Lūdzu, kurā momentā pievienojamas rauga pārlas- vai tām jākarsējas, vai pievieno tikai beigās?
pievieno tad, kad liek klāt visas citas grašvielas, respektīvi, beigās :)