Lēcu biezputra ar sīpolu gredzeniem

Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Lēcu biezputra ar sīpolu gredzeniem
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šī ir ideāla alternatīva, lai aizvietotu kartupeļu biezputru, ja tas ir liels našķis, no kā grūti atturēties, taču tas varbūt sagādā problēmas (piemēram, artrīta gadījumā, jo kartupelis ir nakteņu dzimtas augs), turklāt lēcas satur daudz vairāk minerālvielu un balastvielu! Lēcas ir bagātas ar olbaltumvielām, tāpēc tās droši var iekļaut uzturā gaļas vai zivju vietā!


Sastāvdaļas

  • 500g dzelteno lēcu
  • 5 lieli sīpoli (~500g)
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Gī sviests cepšanai
  • Dilles un citi zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Lēcas uz nakti atstāj nomērcēties, no rīta tās noskalo un ūdeni nolej.
  2. Liek katlā vārīties, pievieno ūdeni, lai tas noklāj kādu centimetru virs lēcām, lai nav jānolej.
  3. Kamēr lēcas vārās, sacep sīpolus zeltaini brūnus, pievieno tiem sāli.
  4. Kad lēcas gatavas, tās kopā ar sīpoliem sablenderē viendabīgā biezputrā, pievieno zaļumus un garšvielas pēc garšas.
  5. Liek trauciņos, pa virsu ieliek karoti gī sviesta un karamelizētus sīpolu riņķīšus.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Cik saprotu, -lēcas vajag nomērcēt?
    ..esmu varijis nemērcētas

  • Jā, vēlams tās būtu mērcēt uz nakti, vismaz 8h, tad tās būs vieglāk sagremojamas un asimilējamas ķermenī :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB