Kvinojas karstie salāti

Pagatavošana: 20 min  /  1 personai  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Kvinojas karstie salāti
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Kvinoja ir sēkla, kas satur visas neaizvietojamās aminoskābes, tādējādi kalpojot par lielisku pilnvertīgo olbaltumvielu avotu, kā vegāniem un veģetāriešiem, tā arī sportistiem un veselīga dzīvesveida piekritējiem. Kvinoja ir lielisks kalcija, dzelzs, vara, mangāna, magnija, fosfora un citu minerālvielu avots, kā arī satur dažādus vitamīnus. Šaubu nav- kvinoja ir lielisks produkts, ko ietaicams iekļaut savā ēdienkartē ikvienam.


Sastāvdaļas

  • sauja vai vairāk kvinojas sēklu
  • citrons (kvinojas mērcēšanai)
  • puravs
  • burkāni
  • citi dārzeņi pēc izvēles (brokolis, zaļās pupiņas)
  • ķiploks
  • viegli grauzdētas sēklas pēc izvēles (ķirbju, saulespuķu, sezama)
  • kokosriekstu eļļa, vai sviests
  • Garšvielas- kumins, garam masala, sāls.

 


Pagatavošana

1. Kvinojas sēklas ieteicams iepriekš izmērcēt ūdenī, kurā iespiesta kāda ēdamkarote citrona sulas, apmēram 4 stundas. Tas palīdzēs uzlabot uzturvielu bioloģisko pieejamību un samazinās pagatavošanas laiku.

 

2. Liek kvinoju vārīties ūdenī ar šķipsniņu sāls, tā lai ūdens to nosegtu apmēram 1cm.

 

3. Tikmēr sasmalcina puravu, sagriež burkānus sīkākās šķēlītēs un mazos gabaliņos- dažādībai.

 

4. Uz pannas uzkarsē taukvielas, kad tās uzkarsušas pievieno garšvielas un sakapātu ķiploku. Cep līdz parādās garšvielu maisījuma smarža.

 

5. Apcep garšvielās puravu, kad tas sāk apbrūnēt pievieno nedaudz sāls, apmaisa.

 

6. Pāris karotes purava pievieno kvinojai, tāpat arī lielākos burkānu gabaliņus, apmaisa.

 

7. Mazās burkānu šķēlītes liek klāt puravam, apcepina, pievieno vēl nedaudz sāls.

 

8. Kad ūdens no kvinojas vārīšanas uzsūcies un izgarojis, pievieno saceptos dārzeņus, pēc izvēles melnos piparus, grauzdētās sēkliņas, maltas jūraszāles, vai ko citu pēc izvēles, apmaisa un pasniedz!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB