Klasiskais Kičarī

Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri

Ievads

Par kičarī labvēlīgo ietekmi uz organismu lasi šeit


Sastāvdaļas

  • 1 krūze "Tilda" basmati rīsu
  • 1 krūze šķelto zirņu
  • 1 ēdamkarote svaiga ingvera
  • 1 ēdamkarote gī sviesta
  • tējkarote no katras garšvielas- melnās sinepju sēklas, kumins, fenugrīku sēklas, koriandrs, fenhelis, kurkuma
  • šķipsna krustnagliņu un asafoteīdas
  • 3 lauru lapas
  • 6-8 krūzes ūdens (atkarībā, cik šķidru kičarī vēlas)
  • sāls pēc garšas

Dārzeņi pēc izvēles:

  • Burkāni
  • Puķkāposti

Pagatavošana

  1. Nomērcē rīsus un zirņus (vismaz 4h), nomazgā.
  2. Visas garšvielas samaisa kopā, izņemot sāli un lauru lapas.
  3. Katliņā(vai pannā) uzkarsē Gī sviestu, pievieno garšvielas, un pacepina dažas minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  4. Tad pievieno noskalotos un notecinātos rīsus un zirņus, apmaisa.
  5. Pievieno ūdeni, lauru lapas un atstāj uz lielas uguns līdz sāk vārīties.
  6. Vāra 15min, tad samazina uguni uz zemu, liek vāciņu virsū un vāra līdz rīsi un zirņi mīksti(aptuveni 30-40min).
  7. Tad pievieno sāli, un kičarī gatavs!
  8. Ja izvēlies pievienot dārzeņus, tos, sagrieztus gabaliņos, pievieno 20 minūtes pirms kičarī gatavs.

Piezīmes

Vari likt klāt jebkādus dārzeņus, zaļumus kādus vēlies. Kičarī ir pilnīga proteīna avots, kas ātri un viegli sagremojas nodrošinot ķermeni ar nepieciešamajām uzturvielām! 

 

Recepte nodrošina veselu paēdušu ģimeni jeb vienu vidēji lielu vārāmo katlu!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Sveika. Paldies par briinishkiigo blogu. Jautaajums, vai gi vietaa ir iespeejams lietot citu vielu-oliivellju, piemeeram?

  • Paldies par labiem vārdiem! :)
    Gī sviesta vietā ieteiktu likt parasto sviestu vai kokosriekstu eļļu (ir pieejamas arī bez smaržas un garšas), tomēr citas eļļas cepšanai un karstos ēdienos neieteiktu izmantot, jo tās ātri vien veido transtaukskābes un kancerogēnas vielas.


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB