Karstie dārzeņu salāti ar pesto mērci

Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Karstie dārzeņu salāti ar pesto mērci
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šis ēdiens ir mans ikdienas pamatēdiens! Dārzeņi ar sēklām. Es pati ļoti reti klāt taisu pesto mērci, jo man patīk pati dārzeņu garša- bez liekām piedevām, svaiga un tīra, tā vietā es pielieku tējkaroti kokosriekstu eļļas, šķipsniņu sāls!


Sastāvdaļas

 
Dārzeņiem:
  • Dārzeņi pēc izvēles (es izmantoju-brokoli, burkānu, sarkano sīpolu, fenheli, kabaci)
  • Ķirbju un saulespuķu sēklas
  • Balzamiko mērce

Pesto mērcei:

  • Olīveļļa
  • Bazilika lapas
  • Rieksti (vislābāk izvēlēties pīniju jeb ciedru riekstus, tomēr arī citi derēs, es izmantoju uz nakti iemērktus brazīlijas riekstus)
  • Himalaju rozā sāls
  • kaltēti tomāti (pēc izvēles)
  • Sarīvēts kazas siers (pēc izvēles)

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden ķirbju sēklas, saulespuķu sēklas, Himalaju sāli


Pagatavošana

  1. Dārzeņus noblanšē (iemet vārošā ūdenī uz 2-3min, atkarībā no dārzeņa cietības, bet kamēr vēl visi smuki krāsaini un kraukšķīgi).
  2. Nograuzdē sēkliņas.
  3. Iepriekš sagatavo pesto mērci- visas sastāvdaļas ar stampiņu samīca līdz masa ir bieza un samērā viendabīga,var izmantot arī blenderi.
  4. Dārzeņus, sēkliņas un pesto mērci samaisa kopā un pasniedz ar balzamiko mērci pārlietu pār šķīvi.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB