Cukīnī spaghettī ar Tahīnī un Tamārī

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Cukīnī spaghettī ar Tahīnī un Tamārī
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Pietiks jautroties ar ar vārdu izskaņām, tagad pie lietas! Šis bija pirmais svaigēdāju nūdeļu ēdiens, ko pagatavoju ar savu tikko iegādāto Lurch spirāļu rīvi. Parasti jau nabaga pirmos kucēnus slīcina, es šoreiz savu pirmo mēģinājumu iecēlu mīļāko ēdienu topa augšgalā!


Sastāvdaļas

Cukīnī –Spaghettī:

  • Viena bļoda spirālveidā sarīvētu cukīnī
  • ½ avokado
  • Sauja zaļo olīvju
  • Sezama sēklas vai lobītas kaņepju sēklas
  • Sauja pētersīļu
  • 1 ēdamk. diedzētas lucernas sēklas (pēc izvēles)

Tahīnī-Tamārī mērcei:

  • 1 ēdamk.(ar kaudzi) Tahini
  • 1/3 tējk. rīvēta ingvera
  • 1 ēdamk. Tamari bezglutēna sojas mērces
  • 1 ēdamk. Kļavu sīrupa
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 3-5 ēdamk. Ūdens

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden sezama sējkas


Pagatavošana

  1. Sagatavo mērci, visas sastāvdaļas samaisa kopā līdz viendabīgai masai, ja liekas pa stirpu un par biezu, pievieno vēl ūdeni.
  2. Sagriež avokado, var uzspiest nedaudz citrona sulas, lai tas saglabājas skaisti zaļš un nepaliek neglīti brūns!
  3. Sagriež olīves un pētersīļus.
  4. Ar spirāļveida rīvi spirāļveidā sarīvē cukīnī spirāles(spaghetti).
  5. Visu samaisa kopā, pa virsu atstājot nedaudz ar ko nogarnēt- avokado, sezama/kaņepju sēklas un pētersīļa lapiņu.
  6. Ēd ar irbulīšiem vai piederumiem. Labu apetīti!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB