Batāšu nūdeles ar miso mērci un šampinjoniem

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Batāšu nūdeles ar miso mērci un šampinjoniem
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Spagettī makaroni mazliet neierastā manierē! 


Sastāvdaļas

  • Pilna bļodiņa spirālveida batātes
  • Rozīnes
  • Sezama sēklas

Mērcei:

  • 1 ēdamkarote miso pastas
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • ¾ ēdamkarotes sinepes (stockmann)
  • 2-3 ēdamkarotes ūdens
  • Ingvera sakne (pēc izvēles, bet ieteicams)
  • Ķiploka daiviņa (pēc izvēles)

Sēņu marinādei:

  • 2 šampinjoni
  • 1,5 ēdamkarote Tamari bezglutēna sojas mērces
  • 1,5 ēdamkarote sezma eļļas

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden rozīnes, sezama sēklas


Pagatavošana

  1. Iesilda cepeškrāsni.
  2. Sagatavo sēnes- Tamari un sezameļļu sajauc līdz tās samaisās kopā, šampinjonus sagriež šķēlītēs, apviļā mērcītē un kārto cepeškrāsnī uz cepamā papīra.
  3. Atstāj sēnes cepties vidējā vai zemā temperatūrā.
  4. Sagatavo mērci- visas sastāvdaļas izņemot sezama sēklas sajauc kopā, mērcei var pievienot vai nu rīvētu ingvera sakni pēc garšas, vai arī piespiestu ķiploka daiviņu.
  5. Uz spirālveidotāja, vai citas rīves sarīvē pilnu bļodiņu batāšu. Šeit ir divi varianti- atstāt batātes svaigā veidā, vai nosautēt/noblanšēt pāris minūtes vārošā ūdenī!
  6. Pie gatavajām saldā kartupeļa nūdelēm lej klāt mērcīti, kārtīgi samaisa.
  7. Tikmēr uzgrauzdē sezama sēkliņas.
  8. Ņem sēnes ārā no cepeškrāsns kārto virsū nūdelēm, visu pārber ar sezama sēkliņām un pasniedz ar irbulīšiem vai piederumiem!

Piezīmes

Ingvers ēdienam piešķirs Austrumniecisku garšu, bet ķiploks piezemēs to un radīs vairāk mums jau daudz ierasto Rietumnieku garšu.

 

Ja garšo rozīnes, šim ēdienam var pievienot arī tās, lieliski sader kopā ar mērces sāļi-saldo garšu. Ja vēlies pievienot rozīnes, iesaku tās iemaisīt miso pastas mērcītē īsi pirms ēdiena pasniegšanas, tas nedraudz samitirinās rozīnes un ļaus tām veiksmīgāk iekļauties nūdeļu kopainā!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB