Batāšu biezenis

2 personām  /  Bez olām  /  0 komentāri
Batāšu biezenis
Foto: Amalija Andersone

Sastāvdaļas

  • 500g batāšu (saldo kartupeļu)
  • 1 liels burkāns (~120g), sagriezts kubiciņos
  • 3-4 ķiploka daivas, sakapātas
  • Gī sviests un olīveļļa sautēšanai (~ 2 ēd.k.)
  • “Manas Garšas” Grieķu garšaugu maisījums (majorāns, oregano, melnie pipari, kaltēts ķiploks, pētersīļi, timiāns)
  • Sāls pēc garšas
  • 200ml auzu piena vai ūdens (vairāk, ja vēlas pagatavot biezzupu)

*Iesaku izvēlēties Isola Bio auzu pienu


Pagatavošana

  1. Batāti sagriež gabaliņos, atstājot sauju sagrieztu taisnos “frī” kartupeļu salmiņos.
  2. Vok pannā uzkarsē taukvielas, ber garšaugu maisījumu, mazliet apcep, pievieno ķiplokus, batātes gabaliņus un burkānus, sāli, kārtīgi izmaisa uzliek vāku un uz mazas liesmas sautē apmēram 15 minūtes vai līdz dārzeņi mīksti.
  3. Atsevišķā pannā sviestā apcep batāšu salmiņus, pievieno sāli.
  4. Kad dārzeņi nosautējušies, tos liek blendera krūzē, pievieno auzu pienu un blendē līdz vienmērīgai masai.
  5. Lej biezeni šķīvjos, nogarnē ar apceptiem batāšu salmiņiem un pasniedz!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB