Arktikas palija ar nezāļu pesto

2 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Arktikas palija ar nezāļu pesto
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Recepte izstrādāta speciāli "Ko ārsti Tev nestāsta" žurnālam. Maijs 2017; Nr.5(49)

Pavasaris ir nezāļu laiks, ne tik daudz, lai ravētu, bet, lai ēstu gan! Ne visiem ir pieejami dārzi un tīras grāvmales, kur ik rītu pielasīt pilnu groziņu ar šīm lieliskajām dabas veltēm, tomēr bēdām nav pamata, ja atvēlēsi laiku tikai reizi nedēļā, lai aizdotos prom no pilsētas- salasītās nezāles, satītas slapjos lina dvieļos un turētas ledusskapī, glabāsies svaigas vismaz nedēļu!

 

Katrai nezālītei ir sava vieta gan veselības veicināšanā, gan uz šķīvja, taču šoreiz apskatīsim kādu neierastu recepti, kurā izmantosim divas visiem labi zināmas nezāles- nātri un gārsu. 


Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • 2 nelielas Oscar's Fish arktikas palijas filejas (vai 1 liela pārdalīta uz pusēm)
  • Gī sviests vai cita taukviela cepšanai
  • Šķipsna sāls
  • Salātlapu mikslis
  • Šļaksts balzāmetiķa

Pesto:

  • 1 liela sauja nezāļu jauno dzinumu
  • 1 liela sauja jauno gārsu dzinumu
  • 80 ml lazdu riekstu eļļas
  • 30-40g viegli grauzdēti lazdu rieksti
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1 ēd.k. rauga pārslas vai rīvēts kazas cietais siers
  • ½ tējk. kaltētu ķiploku pulvera

Pagatavošana

  1. Pagatavo pesto- nezāles kopā ar eļļu un citronu sablendē ar rokas blenderi, tad pievieno riekstus, sāli, melnos piparus, ķiploku pulveri un vēlreiz pārtrauktām kustībām blendē masu, līdz pesto aizvien ir viegli raupjš, ar tekstūru. Iemaisa rauga pārslas vai kazas sieru.
  2. Pagatavo zivi- uz pannas izkausē izvēlēto taukvielu un, kad tā sakarsusi, liek cepties palijas filejas. Vislabāk zivi ir apcept no abām pusēm, atstājot vidu nedaudz jēlu. Tad noņemt pannu no uguns un ar vāku virsū atstāt zivi izsautēties. Šāda zivs pagatavošana nodrošinās tās sulīgumu.
  3. Uz šķīvjiem kārto salātlapas, kuras pāršļaksta ar balzamiko etiķi.
  4. Uz salātiem kārto izcepto zivi, to dāsni pārlejot ar nezāļu pesto.
  5. Izbauda, kamēr zivtiņa karsta!

Piezīmes

Kad atklāju arktisko paliju, kas patiesībā peldas tajā pašā foreļu dzimtā, kurā visu iemīļotais lasis, manas garšas kārpiņas burtiski tajā iemīlējās. Arktikas palija ir ļoti maiga pēc garšas, taču satur tās pašas vērtīgās omega-3 taukskābes, ko lasis. Vissvarīgākais ir izvēlēties kvalitatīvas zivis, lai baudītu to lielisko garšu un veselību veicinošo potenciālu.

 

Starp citu, ja esi ietrāpījis uz šīs receptes laikā, kad nezāles nav pieejamas, lūko pēc citiem pesto veidiem šeit un šeit!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB