Sālītā karameļu mērce

Pagatavošana: 20 min  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  2 komentāri
Sālītā karameļu mērce
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Tajos brīžos, kad tā vien gribas papēžus uzmest griestos, ieslēgt teļļuku un panašķēties ar ko saldu un treknu! Šī mērce ir lieliska alternatīva klasiskajai karameļu mērcei, kura parasti tiek pagatavota no saldā krējuma un cukura. Tāpat kā jebkurš saldums, arī šī mērce nav ieteicama kā veselīga uztura pamatsastāvdaļa, bet gan kā našķis retos vājuma brīžos :) Pievieno šo mērci kādam vegānu saldējumam, piemēram, šim banānu- kokosriekstu salčukam!


Sastāvdaļas

  • 400ml "Biona" kokosriekstu piena bundžā
  • 100ml kļavu sīrupa
  • 1/2 tējk. jūras sāls (vai pēc garšas)
  • 1/2 tējk. maltas vaniļas
  • pacietība stāvēšanai pie plīts!

 


Pagatavošana

1. Visas sastāvdaļas ielej katliņā, samaisa un liek uz vidējas uguns karsēties.

2. Kad saturs sāk burbuļot, nogriež mazāku liesmu un ik pa laikam maisot karsē karameli līdz vēlamajai konsistencei.

3. Process aizņems vismaz kādas 20 minūtes, ieteicams karameli uzvaktēt, lai tā nesāk piedegt pie katliņa.

4. Kad karamele gatava, to lej burciņā un atstāj atdzist. Uzglabā ledusskapī!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Būs jauztaisa! Izskatās tik garšīgi! :)

  • ahh.. ir arī, ne tik izskatās! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB