Nātru pesto ar mandelēm

Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri

Ievads

Laikā kad viss zeļ un plaukst ir svarīgi uzņemt visu šo dabas bagātību, cik bieži un daudz iespējams, lai papildinātu savas organisma rezerves, un ziemas laikā neķertos nekādas slimības un nogurumi. Šo jauko recepti esmu iedvesmojusies no Bojongourmet.com viena no maniem iecienītākajiem recepšu blogiem!


Sastāvdaļas

  • 4 pilnas krūzes jauno nātru lapiņas
  • 6 ēdamkarotes mandeļu – sakapātas un nedaudz apgrauzdētas
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Sarīvēta vesela citrona miza
  • ¼ tējkarote Himalaju rozā sāls
  • ½ glāze Extra Virgin olīveļļas
  • 45g parmazāna siera vai rauga pārslu

Pagatavošana

  1. Noplaucē nātres (nav obligāti), iemērcot tās bļodā ar verdošu ūdeni un paturot kādas 30 sekundes, tad pārceļot tās uz ledusaukstu ūdeni.
  2. Nātres ņem ārā no ūdens, kārtīgi nospiež lieko ūdeni un liek blenderī/virtuves kombainā.
  3. Pievieno pārējās sastāvdaļas izņemot olīveļļu un samaļ līdz vēlamajai konsistencei.
  4. Kad pesto ieguvis vēlamo konsistenci, asmeņiem aizvien darbojoties, vienmērīgi lej klāt olīveļļu, vēlreiz kārtīgi sakuļ un pesto gatavs!

Piezīmes

Plaucēšanas laikā nātres paliks košāki zaļā krāsā (palielinās antioksidantu aktivitāte un to daudzums), tas ir laiks, kad nātres jāņem ārā no karstā ūdens.

 

Nātres ir fantastisks augs, bagāts minerālvielām, jo īpaši dzelzi, kalciju un silīciju, vitamīniem- A, K, B grupas vitamīniem, un daudz citām vērtīgām lietiņām. Nātres tradicionāli lieto anēmijas gadījumos, lai paaugstinātu dzelzs līmeni un attīrītu/barotu asinis, tās lieto, lai padarītu stiprākus kaulus un zobus, kā arī attīrītu ādu un padarītu stiprākus matus, nagus un ragus! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB