Klasiskais hummus

Pagatavošana: 7 min  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  6 komentāri
Klasiskais hummus
Foto: Ance Šternberga

Sastāvdaļas

  • Gatavi turku zirņi
  • Puse citrona sulas
  • 1 ēdamkarote Tahini
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Garšvielas pievienot pēc vēlamās garšas- melnie pipari, čilli pipari, ķiploks, zaļumi

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO turku zirņus


Pagatavošana

1. Visu saliek blenderī un sablenderē līdz izveidojas vienmērīga pastētes konsistence.

2. Pievieno garšvielas, ja pēc garšas kas trūkst.


Piezīmes

Hummus ir lieliska piedeva pie svaigiem dārzeņiem kā veselīga alternatīva krējuma mērcītēm, un būs arī daudz sātīgāk!

 

To var arī smērēt uz maizes un krekeriem!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

6 komentāri:

  • Paldies par receptes atgādināšanu. Tieši šodien nodomāju iemērkt turku zirņus, gribēju arī humusu pagatavot. Un kā atveru Tavu jauko "lapu", tā humuss pašā priekšā! :)

  • Nu redz, viss nāk īstajā brīdī! Lai labi garšo :)

  • Kur Rīgā var nopirkt Tahini pastu?

  • Nu jau vairākās vietās- Biotēka, Stockmann, un citi veselības veikaliņi :)

  • Paldies par informāciju. Noteikti pamēģināšu pagatavot mājās :)

  • Sveika! Ļoti laba humusa recepte. Bet var vel pamēģināt šo http://www.thevegancorner.com/hummus/ . Tur pievieno eļļas vietā mīksto Tofu. Un papildus garšviela man bija sarkana salda paprika. Sanāca pasakaini gardi un galvenais maz kalorijas.


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB