Biešu pesto ar Brazīlijas riekstiem

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri

Ievads

Vai zināji, ka Brazīlijas rieksti ir bagāts selēna avots? Selēns ir nepieciešams normālai imūnsistēmas funkcionēšanai, kā ari optimālai vairogdziedzera darbībai! Karote šī pesto dienā Tevi nodrošinās ar nepieciešamo selēna daudzumu :)


Sastāvdaļas

  • 2 mazas bietītes vai 1 vidēja
  • 3-4 daiviņas ķiploka
  • ½ krūzes Brazīlijas riekstu, iepriekš nomērcēti un izžāvēti/apgrauzdēti
  • ½ krūzes saulespuķu sēklu, iepriekš nomērcētas un izžāvētas/ apgrauzdētas
  • 2/3 krūzes vīnogu kauliņu eļļas un olīveļļas (2:1)
  • 4 ēdamkarotes citrona sulas
  • Sarkanie čilli pipari pēc garšas
  • Himalaju sāls pēc garšas

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO saulespuķu sēklas


Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas izņemot bietes sablenderē līdz nevienmērīgai masai, tikai tik daudz, lai sastāvdaļas būtu izmaisījušās.
  2. Bietes nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno atlikušajām sastāvdaļām.
  3. Visas sastāvdaļas ar stampiņas palīdzību blenderē līdz izveidojas vienmērīgs pesto.
  4. Liek burciņā un uzglabā līdz 1 nedēļai.

Piezīmes

Garša var atšķirties no izmantotajām bietēm, vienas ir saldākas, citām ir bagātīgāka saknes garša. Es iesaku sākumā likt mazāk, un pakāpeniski pievienot vairāk, lai iegūtu sev tīkamāko biešu pesto versiju!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Bietes ir jāizmanto svaigas vai iepriekš novārītas/tvaicētas? Vai Brazīlijas riekstu vietā var izmantot arī indijas riekstus? Kā arī atvainojos par iespējams muļķīgu jautājumu, bet ja rieksti un sēklas ir jāizmanto nomērcēti, kādēļ tad viņi pēc tam ir atkal jāžāvē? Tas tad viņus atgriezīs sākotnējā (pirms mērcēšanas) "stāvoklī" . Vai es te kaut ko neesmu sapratusi? :)

  • Es izmantoju svaigas noteikti, bet uzmanies, ka nesalauz blenderi, tad labāk virtuves kombainā, ja blenderis nav gana jaudīgs. Domāju, ka var variēt ar dažādiem riekstiem, tik dod ziņu, kā iznācis! :)
    Šeit vairāk par riekstu mērcēšanu un žāvēšanu- http://www.topivesels.lv/lv/veselibai/uztura-dazadibai/ka-aktivizet-riekstus/40/


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB