Vegānais šokolādes-aveņu pudiņš

4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  2 komentāri

Ievads

Es, tāpat kā mana māsa, esmu cilvēks, kam īsti nepatīk saldie ēdieni ar augļiem, ogu mērcēm, pārkaisīti ar ogām un kā citādi „pār-augļoti”, es tos parasti ēdu atsevišķi, vai lietoju kā garnējumu, tomēr šajā receptē vairāk domājot par citiem gardēžiem, un vairāk no vizuālā viedokļa, šokolādes pudiņa versijai izdomāju pielikt klāt kārtu no avenēm!


Sastāvdaļas

 

Šokolādes pudiņam:

  • 2  mīksti avokado
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas(nav obligāti)
  • 1/3 medus, kļavu sīrupa, vai cita saldinātāja pēc izvēles
  • Dažas dateles izmērcētas ūdenī
  • ½ glāze keroba/kakao pulvera
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta vai sēkliņās no vienas vaniļas pāksts
  • 2 ēd.k. Peruāņu keroba pulveris, vai vienkārši vairāk keroba/kakao
  • Šķipsniņa sāls
  • ½-1 glāze riekstu piena pēc izvēles(kokosrieksta, mandeļu, lazdu, u.c.)

Aveņu pudiņam:

  • 2  mīksti avokado
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas(nav obligāti)
  • 1/3 medus, kļavu sīrupa, vai cita saldinātāja pēc izvēles
  • Dažas dateles izmērcētas ūdenī
  • Avenes pēc garšas un vēlamās krāsas
  • ½ glāze augu valsts piena

Drumstalas:

  • 1 glāze Mandeļu miltu(no gatavotā mandeļu piena)
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • ¾ glāze brūnā cukura

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu, BIO keroba vai kakao pulveri 


Pagatavošana

  1. Iepriekš pagatavo drumstalas(var izmantot arī cepumus, vai citu recepti pēc izvēles)- sastāvdaļas ar rokām kārtīgi samaisa kopā, izspiež formītē un cep, kamēr zeltaini brūns un sacietējis.
  2. Liek atdzesēties, pēc tam sadrupina.
  3. Gatavo šokolādes pudiņu- visas sastāvdaļas(izņemot pienu) samet blenderī un sakuļ līdz pudiņa konsistencei, ja par biezu, pakāpeniski pievieno pienu. Šeit ir būtiski neizveidot masu pārāk šķidru! Pārlej traukā un liek leduskapī atdzesēties.
  4. Gatavo aveņu pudiņu- visas sastāvdaļas sablenderē līdz pudiņa konsistencei, lej traukā un liek ledusskapī atdzesēties.
  5. Izvēlētajos trauciņos ber gatavās drumstalas, atstājot daļu vidējām kārtām.
  6. Abas pudiņu masas pilda kondetorejas špricēs, vai vienkārši izmanto karoti trauciņu pildīšanai.
  7. Virs drumstalām veido kārtas no šokolādes pudiņa, aveņu pudiņa un atlikušajām drumstalām!
  8. Liek atdzesēties uz 30min un pasniedz apēšanai 1-2dienu laikā!

Piezīmes

Ja vēlas maigāku, izsmalcinātāku garšu aveņu pudiņa kārtai, avenes ieteicams iepriekš izspiest caur sietiņu, atstājot sēklas šajpus notikuma vietai. Tad avenes būs nepieciešamas lielākā daudzumā!

Aveņu pudiņa kārtai vajadzēs pavisam nelielu daudzumu piena(ja vispār vajadzēs), jo pašas ogas to padarīs šķidrāku.

 

Šo desertu ieteicams ēst  dienā, kad tas pagatavots, jo dabīgo un aktīvo sastāvdaļu dēļ jau nākošā dienā ogas var sarūgt un sabojāt visu ballīti!

 

Ja gatavosi šo desertu tikai no šokolādes pudiņa, par nākošās dienas labvēlību uz šo saldumu nebaidies- būs tikpat gards, kā tikko pagatavots!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Wow, izklausās labs!
    Pirmspēdējā bilde patīk!

  • tad noteikti jāpamēģina! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB