Svaigēdāju meduskūka

Pagatavošana: 20 min  /  5 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  4 komentāri

Ievads

Meduskūka, meduskūciņa..


Sastāvdaļas

Burkānu kārta:

  • 2 lieli burkāni
  • 1 ½ glāzes samaltu auzu pārslu vai maltu nepastrādātu griķu
  • 1 glāze dateļu
  • 1 glāze žāvētu ananāsu
  • ½ glāze kokosriekstu skaidiņas
  • ½ tējkarote kanēļa

Indijas riekstu krēms:

  • 2 glāzes Indijas riekstu(vēlams iepriekš pāris stundas izmērcēti ūdeni )
  • ½ citrona sula
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 1/3 glāzes medus
  • Ūdens, cik nepieciešams

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu, bezglutēna auzu pārslas 


Pagatavošana

  1. Burkānu kārtai burkānus sagriež mazos kubiciņos(es izmantoju biezumus no pirms tam spiestās burkānu sulas).
  2. Pēc tam visas sastāvdaļas sablenderē līdz veidojas ķepīga masa un viss ir kārtīgi samaisījies.
  3. Indijas riekstu krēmam sablenderē visas sastāvdaļas, pievienojot pēc iespējas mazāk ūdeni, līdz krēms ir viendabīgs.
  4. Sapilda formītēs, vai vienā lielākā kūku formā(es ieteiktu neizvēlēties lielāku par 18cm, citādi kūciņa iznāks pavisam plāna), liekot pirmo kārtu ar burkānu masu, otro ar riekstu krēmu, liek saldētavā sastingt uz apmēram 1h.
  5. Kad krēms sastindzis(vai pietiekoši ciets, lai liktu nākošo kārtu), uzmanīgi liek pa virsu nākošo burkānu un krēma kārtu, un tādā garā turpina!
  6. Pasniedz mazliet atlaidinātu, Labu apetīti!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

4 komentāri:

  • Labprat izmeegjinaatu sho kuuku, bet sakiet, kur var nopirkt zhaaveetos ananasus? Lielveikalos nopeerkamie ir taa paarcukuroti, ka cukurs tur noteikti vairaak par pashu ananaasu..

  • Sveika! Es laikam zinu, kurus Tu domā.. Es pērku Gemoss noliktavā-veikalā, Mūkusalas 73. Tur tādi plāni kaltēti riņķīši, vairēk skābeni nekā saldi :)

  • Burkāni ir svaigi vai vārīti?

  • svaigi!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB