Šokolādes pudiņš bez šokolādes

Pagatavošana: 30 min  /  2 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri

Ievads

Iedvesmu smēlos no The Bojon Gourmet bloga, kaut arī tur tiek izmantots kakao pulveris, es palieku nelokāma un pieturos pie sava- keroba, un neviens man neieskaidros, ka tas garšo sliktāk, tieši pretēji- garša ir vēl maigāka un izsmalcinātāka!


Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • ¾ glāzes mandeļu, apceptas un atdzesētas
  • 2,5 ēdamkarotes kerobas pulvera
  • Šķipsnu sāls
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa

Pildījumam:

  • 1 glāzi(ar kaudzīti) Indijas riekstu(iepriekš izmērcēti aptuveni 4-10h)
  • ¼ glāzes kļavu sīrupa
  • Sēklas no vienas vaniļas pāksts
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes kerobas pulvera
  • Sula no 1/3 citrona
  • ¼ glāzes ūdens
  • 1/3 glāzes izkausētas kokosriekstu eļļas

Glazūrai:

  • 4 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas(kausēta)
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 1,5 ēdamkarote kerobas pulvera

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu, BIO kerobas pulveri 


Pagatavošana

  1. Visas pamatnes sastāvdaļas liek blenderī vai virtuves kombainā un samaļ līdz biezai masai, kas līp kopā.
  2. Liek trauciņos un izspiež pa trauciņu dibenu.
  3. Pildījumam: noskalo izmērcētos Indijas riekstus un samaļ blenderī(vai virtuves kombainā) kopā ar visām sastāvdaļām izņemot ūdeni un kokosriekstu eļļu līdz vienmērīgai pastai.
  4. Ar darbojošos motoru, pievieno ūdeni.
  5. Pēc tam pakāpeniski pievieno kokosriekstu eļļu un sakuļ līdz masa ir pilnīgi viendabīga.
  6. Lej trauciņos virs mandeļu pamatnes.
  7. Ūdens peldē izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kļavu sīrupu un kerobas pulveri, maisa līdz masa iegūst šķidru, viendabīgu, spīdīgu konsistenci.
  8. Tad lej to pāri gatavajiem pudiņu trauciņiem un ar zobu bakstāmo kociņu izvelk glītus rakstiņus pēc sirds patikas.
  9. Liek ledusskapī un uzglabā līdz pasniegšanas brīdim, Labu apetīti!

Piezīmes

Šo desertu iespējams uzglabāt ledusskapī vismaz 2 nedēļas, vai vairāk? Nemāku atbildēt, jo ilgāk tas manu gardēžu leduskapī nenoturējās!

 

Varu piebilst, ka katru reizi gatavojot, pamatnīte man iznāk nedaudz citādāka.. vēl neesmu uzķērusi, kāpēc tā? Varbūt noskaņojuma daudzveidība? :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB