Serenādes pašmāju gaumē

Bez glutēna  /  Bez olām  /  2 komentāri
Serenādes pašmāju gaumē
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Pāris gadus jau bija izdevies atrunāties, ka šīs konfektes ir īpaša dāvana, ko katru gadu dāvinu saviem mīļajiem uz Ziemassvētkiem, tāpēc recepte visu šo laiku ir bijusi noslēpums. Tomēr šogad esmu nolēmusi uzdāvināt to saviem lasītājiem! 


Sastāvdaļas

  • 2 glāzes aprikožu (dabīgas aprikozes bez konservantiem ir tumši brūnā krāsā)
  • 1 glāze zelta(dzelteno) rozīņu
  • 1 glāze tumšo rozīņu
  • 1 glāze sakapātu lazdu riekstu
  • 1,5 ēdamkarotes medus
  • Augstas kvalitātes šokolāde pēc izvēles

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO rozīnes


Pagatavošana

1. Sīki sagriež žāvētos augļus, var izmantot arī blenderi, ja tas ir pietiekoši jaudīgs.

2. Uz pannas viegli apgrauzdē lazdu riekstus.

3. Ar rokām kārtīgi samaisa kopā riekstus un žāvētos augļus, pievieno medu.

4. Veļ nelielās trifeļu izmēra bumbiņās.

5. Ūdens peldē izkausē izvēlēto šokolādi.

6. Ar divu karošu palīdzību no visām pusēm apviļā gatavo bumbiņu, liek uz cepamā papīra.

7. Kad daļa ir pārklāta ar šokolādi nes uz saldētavu. Šajā brīdī var nogarnēt ar rožlapiņām, vai ko citu.

8. Kad šokolāde sastingusi, tās ir gatavas doties dāvanu paciņās!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Labdien, interesē cik ilgi šādas bumbiņas drīkst glabāt? Gribu zināt cik laicīgi pirms Ziemassvētkiem varu sākt gatavot viņas dāvaniņām!

  • Sveika, bumbiņas noteikti stāv arī mēnesi un vairāk, taču tik ilgi turot šokolāde mazliet kļūst baltgana, it kā "apsūbētu", nezinu, cik ātri šāda reakcija gan notiek, laikam atkarīgs no šokolādes kvalitātes, bet 2-3 dienas iepriekš noteikti var taisīt!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB