Saldā kartupeļa braunijs

Pagatavošana: 45 min  /  4 personām  /  Bez glutēna  /  10 komentāri

Ievads

Manuprāt, veselīgākais braunijs, kādu līdz šim esmu pagatavojusi! :)


Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma saldais kartupelis (batāte), sarīvēts aptuveni 2-3 tasītes
  • 3 bioloģiskas olas
  • 1/2 tasīte izkausēta bioloģiskā sviesta, vai Gī sviesta
  • 1/4 tasīte kļavu sīrupa
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta (pašgatavotu, vislabāk)
  • 1/2 tasīte bioloģiskā kakao pulvera (raw)
  • 1 tējk. bioloģiskā cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. soda, pēc izvēles
  • 2, 5 ēd.k. kokosriekstu miltu

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kakao pulveri, BIO kokosriekstu miltus


Pagatavošana

1. Uzsilda krāsni uz 185°C.

2. Lielā bļodā kopā samaisa sarīvētu batāti, olas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu, sviestu, līdz masa ir vienmērīga.

3. Pievieno caur sietiņu izsijātu kakao un cepamo pulveri, kārtīgi apmaisa.

4. Kā pēdējos pievieno kokosriekstu miltus. Galvenais nepiebērt par daudz, jo milti uzsūc daudz šķidruma, un braunīši var iznākt sausi.

5. Izklāj cepamo papīru formā, pannā vai tur kur paredzēts braunīšus cept. Ieziež cepamo papīru ar nedaudz sviesta.

6. Cep braunijus apmēram 15-25 minūtes, atkarībā no krāsns īpatnībām var atšķirties cepšanas laiks!

7. Kad brauniji gatavi, tos atstāj 5-10 minūtes atdzesēties, tad griež gabaliņos un pasniedz pārbērtus ar kakao pulveri.


Piezīmes

Termiski neapstrādāta kakao vietā var izmantot keroba pulveri, sviesta vietā kokosriekstu eļļu. Neesmu mēģinājusi olas aizvietot ar čia olām, bet ja kāds sadūšojas var eksperimentēt- 1 vistu ola = 1 ēd.k. maltu čia sēklu sajauktas ar 3-4 ēd.k. ūdens.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

10 komentāri:

  • Paldies par recepti!
    Vai kokosriekstu miltu vietā braunīšu pagatavošanai varētu izmantot arī mandeļu miltus?

  • Es domāju, ka labāk tad būtu likt čia sēklas vai linsēklas, jo kokosriekstu miltu funkcija šeit ir mitruma uzsūkšana :) Bet noteikti varētu mēģināt arī ar mandeļu miltiem, tikai tad tie jāliek vairāk!

  • Paldies par super gardo recepti!
    Pirmais piegājiens bija bez eko sastāvdaļām un parastajiem miltiem, bet tāpat gardi:)
    Ļoti labi, ka augstāk komentārā ir minētas alternatīvas, tas vispār ir ļoti noderīgi, jo ne vienmēr mājās ir tieši nepieciešamais. Īpaši tādam iesācējam veselības pasaulē kā man:)

  • Liels paldies par atsauksmīti, prieks, ka garšoja! :)

  • noteikti izmēģināšu receptīti, jautājums tikai - cik, apmēram, ir viena tasīte?

  • par tasīti saucu amerikāņu "cup", tās ir tās mērāmās krūzītes. Vienā tasītē 250ml laikam ietilpst :)

  • hei, saldais kartupelis šeit domāts svaigā veidā, nevārīts?

    paldies!

  • nevārīts gan! :)

  • Iznāca tiešām jauki braunīši :) Nākamajā dienā vēl gardāki. Neliku cepamo papīru, bet vajag gan, tad droši vien saturīgāka apakšiņa. Manuprāt, pusi saldā kartupeļa varētu aizstāt ar burkānu ;) Paldies ! :)

  • Jauki dzirdēt, liels paldies par atsauksmi! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB