Riekstu sviests

Pagatavošana: 25 min  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Riekstu sviests
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Nekā sarežģīta un vari būt drošs, ka Tavā riekstu sviestā nav pievienots nekas lieks! Taču šim procesam būs nepieciešams jaudīgs blenderis ar stampiņu vai virtuves kombains un labs pacietības mērs! :)


Sastāvdaļas

  • 2 glāzes izvēlēto riekstu
  • nedaudz jūras sāls

Pagatavošana

1. Riekstus liek cepeškrāsnī apmēram 100 grādos viegli apgrauzdēties (ilgums atkarīgs no riekstu veida, ik pa laikam cepeškrāsns jāpavirina un jāapskatās). Šo soli var veikt arī uz pannas, taču šādi riekstus ir viegli piededzināt.

2. Ber riekstus blenderī vai virtuves kombainā un sāk smalcināšanas procesu.

3. Pakāpeniski masa kļūs vienmērīgāka, reizēm nāksies virtuves kombainu izslēgt, lai nokasītu riekstu masu no maliņām, taču blenderi ar stampiņu- lai tas nepārkarstu.

4. Riekstu sviests gatavs, kad tas sasniedzis vēlamo konsistenci!


Piezīmes

Viss process varētu aizņemt līdz pat 30 minūtēm, lai iegūtu patiešām vienmērīgu riekstu sviestu, tāpēc arī aicinājums nodrošināties ar pacietību! :) Tomēr, kad redzi, ka no riekstiem sāk atdalīties to dabīgā eļļa- zini, ka finišs vairs nav aiz kalniem

 

Lietojot uzturā riekstus vienmēr ieteicams tos iepriekš nomērcēt, lai padarītu tos vieglākus un pieejamākus organismam. Riekstu sviestam gan nederēs slapji, tikko nomērcēti rieksti, tāpēc ieteicams iepriekš tos apgrauzdēt un izžāvēt cepeškrāsnī zemā temperatūrā, līdz tie kraukšķīgi!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB