Melleņu bezgrēka slinkumkūkas

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  1 komentārs
Melleņu bezgrēka slinkumkūkas
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Kādēļ slinkumkūkas? Un kādēļ bezgrēka? Pagatavošana neprasa iemaņas kulinārijā un arī neaizņem daudz laika! Bezgrēka vien tādēļ, ka šeit nav nekā tāda, kas liktu justies Tev neomulīgi, pārkāpjot diētas etiķeti- pats labākais, vērtīgākais un gardākais- viss apvienots šajos gardajos groziņos!


Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • ½ glāze mandeļu
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 1 ēdamkarote medus

Pildījumam:

  • 1 glāze melleņu
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu pulvera(skaidiņas samaltas pulverī)

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu 


Pagatavošana

  1. Pamatnei mandeles sablenderē līdz miltu konsistencei(pēc izvēles var atstāt malumu arī rupjāku).
  2. Tad miltiem pievieno kokosriekstu eļļu un sīrupu, vēlreiz visu vienmērīgi sakuļ.
  3. Masu izspiež formītēs(man pietika 6 nelielām formītēm) un liek ledusskapī atdzesēties.
  4. Pildījumu gatavo divējādi- ja izmanto svaigas ogas, tad pildījums gatavs un ogas pilda groziņos un pārkaisa ar kokosriekstu pulveri/skaidiņām, ja izmanto saldētas, tad tās atkausē un samaļ kopā ar kokosriekstu pulveri un pilda groziņos.
  5. Groziņus pirms pasniegšanas pusstundu atdzesē ledusskapī.

Piezīmes

Šī recepte domāta tiem, kas nemīl pārmērīgi saldus saldumus, taču, ja neesi viens no viņiem, droši piejauc arī pildījumam kādu ēdamkaroti kļavu sīrupa!

 

Par to kā aktivizēt riekstus lasi šeit.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

1 komentārs:

  • Oj, šie būs manas piparkūkas Ziemassvētkos! :))


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB