mazās groziņu siera kūkas

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri

Ievads

Siera kūku pasaulē reizēm pietrūkst dažādības, tāpēc šie mazie siera kūku groziņi būs kā eleganta alternatīva lielajai tortei!


Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 1 glāze dateļu
  • 1 glāze valriekstu
  • Šķipsna jūras sāls

Siera kūkas masai:

  • 1,5 glāze iepriekš izmērcētu Indijas riekstu
  • Sula no viena liela citrona
  • 1/3 glāzes kokosriekstu eļļas, iepriekš izkausēta
  • ½ glāzes + 2 ēd.k. trekna kokosriekstu piena (Biona kokosriekstu piens bundžā der vislabāk)
  • ½ glāze kļavu sīrupa vai medus
  • Vaniļas ekstrakts vai sēkliņas no vaniļas pāksts pēc izvēles

Pildījumam:

  • Mellenes
  • Zemesriekstu sviests
  • U.c.

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu 


Pagatavošana

  1. Pamatnei sastāvdaļas sablenderē līdz vienmērīgai mīklas konsistencei.
  2. Ņem silikona formītes (no šīm visvieglāk izņemt kūciņas) un pilda pamatnes mīklu, izspiežot pa formīšu apakšiņām. Liek formītes atdzist saldētavā.
  3. Gatavo pildījumu- visas sastāvdaļas liek blenderī un sablenderē, līdz pilnīgi vienmērīgai masai.
  4. Izņem formītes no saldētavas, tajās pilda siera kūkas pildījumu.
  5. Nogarnē dažas kūciņas ar mellenēm, daļu pildījuma atstāj nesapildītu- tam pievieno 2 ēd.k. Zemesriekstu sviesta, sablenderē un turpina pildīt atlikušos groziņus.
  6. Gatavos groziņus liek saldētavā sastingt.
  7. Kad groziņi sastinguši, tos var uzglabāt saldētavā, noslēgtā traukā vairākas nedēļas un pirms pasniegšanas atlaidināt ledusskapī kādas 15-30 minūtes.

Piezīmes

Pildījumus šajās kūciņās var likt kādus vien sirds kāro! Ja gatavo svētku reizei, tā var būt karamele ar brendiju, ja nav melleņu, bet ir ievārījums arī tas derēs. Taču arī bez pildījuma tās garšo lieliski!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB