Mājas halva

Pagatavošana: 20 min  /  4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  8 komentāri
Mājas halva
Foto: Katrīna Lipska

Ievads

Halva ir īsts Austrumu saldais ēdiens, tomēr mājās gatavotā halva nebūt neatgādinās veikalu stendu izpratnē dēvēto halvu. Mājās gatavota halva ir mīksta pēc konsistences, salda un spēcīga pēc garšas, un ļoti viegli pagatavojama. Tomēr, lai pagatavotu halvu, Tev būs nepieciešams jaudīgs blenderis vai virtuves kombains.


Sastāvdaļas

  • 200g saulespuķu sēklu
  • 150g dateles
  • Ēdamkarote medus(vai vairāk)

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO saulespuķu sēklas


Pagatavošana

  1. Sēklas viegli apgrauzdē uz pannas, tikai jāuzmanās lai nepiededzina, tad var gadīties, ka halva garšos vairāk rūgti, nekā saldi!
  2. Dateles sagriež gabaliņos, ja tās ir sausas, ieteicams iepriekš izmērcēt svaigā vēsā ūdenī apmēram 5 stundas, kā arī iespējams būs nepieciešams vairāk medus.
  3. Apgrauzdētās sēklas blenderē līdz tās ir samaltas miltos un sāk nedaudz saķept.
  4. Tad sēklu masu apmaisa, pievieno dateles, medu un blenderē kamēr veidojas viendabīga masa.
  5. Pilda traukā/formā un liek atdzesēties uz nakti leduskapī vai saldētavā uz stundu, ja servēt nepieciešams ātrāk. Atdzesētu griež gabaliņos vai šķēlēs un pasniedz nogarnētu ar saulespuķu sēkliņām! Ņam!

Piezīmes

Ideja gūta no ideju bagātā portāla PieGalda.lv

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

8 komentāri:

  • ĻOTI ĻOTI ĻOTI ĻOTI ĻOTI GARŠĪGI. ēstu visu cauru dienu, ja varētu :D

  • Šī ir pilnīgi fantastiska recepte, jo vienkārša un dikti dikti garšīga! :)

  • Prieks dzirdēt, uz veselību!

  • Sākotnēji, sekojot visām norādēm, mana halva pēc diennakts saldētavā bija tik mīksta, ka tik ar karoti bija ēdama. Tikai pēc otrās nakts saldētavā tā kļuva cietāka. Vai varētu būt, ka dateles bija par mīkstu un masu būtu vajadzējis appildināt ar vēl saulespuķu sēkliņām?

  • Varbūt dateles mērcēji iepriekš? Tas varētu masu padarīt mīkstāku, un to novērst varētu papildinot ar sēklām!

  • Tiešām ļoti laba recepte, pie tam arī viegla. Garšo visai ģimenei. Pēc šādas shēmas arī pagatavoju zemesriekstu halvu. :)

  • Interesanti par zemesriekstiem, nekad nebija ienācis prātā! Vienīgi iesaku tos iepriekš izmērcēt un viegli apgrauzdēt vai cepeškrāsnī izžāvēt, lai puncim vieglāk! :)

  • Tik vienkārši pagatavot un garšo fantastiski!! Paldies par recepti!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB