Mājās gatavota „Nutella”

Pagatavošana: 30 min  /  4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  5 komentāri
Mājās gatavota „Nutella”
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Lai arī ar šokolādi jau ilgus gadus esmu uz "Jūs", nolēmu izmēģināt šokolādes nutellu mājas versijā! Un ziniet, garšo patiešām daudzkārt labāk un izteiksmīgāk! To saka arī mana mamma, kura šokolādi kopā ar mani ēst ir pārtraukusi! :)


Sastāvdaļas

  • 2 glāzes lazdu riekstu
  • ¼ glāzes kakao
  • ¼ glāzes kausēta kakao sviesta
  • ¼ glāzes saldinātāja pēc izvēles
  • ½ tējk. Himalaju sāls
  • Sēklas no vienas vaniļas pāksts (pēc izvēles)
  • 1/3 glāzes riekstu piena (es izmantoju mandeļu) vai pievienot pēc vajadzības

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kakao sviestu, BIO kakao pulveri, Himalaju sāli


Pagatavošana

  1. Sākumā jāpagatavo lazdu riekstu sviests- tas var aizņemt kādu laiku, tāpēc šoreiz jādraudzējas ar pacietību!
  2. Riekstus maļ līdz sviesta konsistencei (blenderī vai virtuves kombainā), ja vēlas izteiktāku lazdu riekstu garšu, ieteicams ir riekstus vispirms apgrauzdēt.
  3. Pievieno pārējās sastāvdaļas un sablenderē līdz krēmīgai nutellas konsistencei.

Piezīmes

Šis našķis iekrīt kategorijā "Bez cukura", jo savu saldinātāju vari izvēlēties pats- stēvija, medus, kļavu sīrups, būtībā visus nekaitīgos cukurus! :)

 

Orģinālrecepti vari lasīt šeit!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

5 komentāri:

  • Šitā Nutella vienkārši "gāž no kātiem", jo nav tik taukaina, kā veikalos pērkamā, bet riekstu garša ir krietni izteiktāka.. nom, nom :)

  • Izklausās ļoti labi :) man kā lielai melnās šokolādes mīlei derētu izmēgināt. Kur var iegādāties kakao sviestu un riekstu pienu? Ikdienā šiem produktiem neesmu pievērsisi uzmanību :)

  • Kakao sviestu var iegādāties Biotēkas veikalos no "Zaļās Paciņas" produkcijas! Par riekstu pienu runājot, tos arī var iegādāties Biotēkā, tagad arī parastā Maximā var atrast lazdu riekstu pienu(kurā gan tiek pievienoti dažādi stabilizētāji un konservanti), bet es ieteiktu riekstu pienus gatavot mājās pašam! Skaties sadaļā "Dažādi", tur atradīsi receptīti mandeļu pienam! :)

  • Ar ko varētu aizstāt kako sviestu???

  • Var izmantot kerobas pulveri! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB