Krēmīgais saldējums ar grauzdētiem riekstiem

6 personām  /  Bez glutēna  /  0 komentāri
 Krēmīgais saldējums ar grauzdētiem riekstiem
Foto: Amālija Andersone

Ievads

Šis saldējums ir kā bāze, uz kuras var veidot pat visneiedomājamākās garšas! Bildē redzams saldējums ar "snickers" garšu, kuram pievienoti grauzdēti zemesrieksti, melnā šokolādes glazūra, zemersiekstu sviests un sālītā karamele. Saldējums garšo lieliski arī tad, ja tam pievienoti tikai grauzdēti rieksti, taču Tev ir iespēja eksperimentēt, pievienojot visu, ko sirds kāro!


Sastāvdaļas

  • 250g Indijas riekstu, mērcēti 6-8 stundas
  • 400ml "Isola Bio" kokosriekstu krēma
  • 80ml medus
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1 tējk. lukumas pulvera
  • 100ml gī sviesta+ 1 ēd.k.
  • 100ml kokosriekstu eļļas
  • 3cm vaniļas pāksts
  • sauja mandeļu (un/vai pekanriekstu vai citu riestu) ar visu mizu (vēlams mērcētas un izžāvētas/dehidrētas)
  • nedaudz apelsīna mizas
  • 1-2 tējk. kokosriekstu palmu cukura
  • pašu gatavota šokolāde pēc izvēles (skat. piezīmēs)

 

*iesaku izvēlēties Super Garden BIO kokosriekstu eļļu, BIO mandeles


Pagatavošana

1. Ja izmanto saldējuma mašīnu, tad ievieto tās trauku saldētavā uz 24 stundām.

 

2. Blendera krūzē saber visas sastāvdaļas izņemot mandeles, kokosriekstu palmu cukuru un šokolādi. Blendē līdz vienmērīgai masai.

 

3. Uz pannas uzkarsē 1 ēd.k. gī sviesta, pievieno mandeles ar visu mizu vai citus riekstus. Apgrauzdē un pieber klāt cukuru, nedaudz apmaisa, līdz cukurs pakusis un pieķēries klāt mandelēm. Mandeles ber uz šķīvīša un atdzesē.

 

4. Ja izmanto saldējuma mašīnu, tad to iedarbina un lej iekšā gatavo masu. Kamēr saldējums tiek maisīts, pakāpeniski pieber klāt gatavās mandeles un pašu gatavoto šokolādi. Saldējums gatavs ēšanai, kad saldējuma mašīna to padarījusi stingru un aukstu.

 

5. Alternatīvi lej masu traukā ar vāciņu, iemaisa mandeles un šokolādi un liek saldēties, ar vāciņu virsū. Saldējums gatavs ēšanai, kad tas vēl nav kļuvis pavisam ciets, vai arī pēc kādu 20-30 minūšu pastāvēšanas istabas temperatūrā.

 

6. Pasniedzot var uzliet virsū šokolādes glazūru, kas uzreiz sacietēs!


Piezīmes

Šokolādes glazūru pagatavo no kausētas kokosriekstu eļļas, kakao un saldinātāja pēc izvēles, sastāvdaļas vienkārši samaisot kopā!

 

Saldējumam alternatīvi (mandeļu un šokolādes vietā!) var pievienot sezonālas ogas, zemeņu mērci, sālīto karameļu mērci, u.c. gardumus!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB